| | | | |

Извънредна новина за “застрашения” Борислав Сарафов

Борислав Сарафов вече е със специална охрана от правосъдното министерство.

Той ще бъде пазен от четирима души, зачислен му е и автомобил, който ще го транспортира. Охраната ще го пази постоянно, пост ще има и пред дома му, докато спи

Мерките за сигурност бяха въведени броени часове след изявлението му, че се чувства застрашен от главния прокурор Иван Гешев и се притеснява да не бъде убит както прокурора Николай Колев преди 20 години, разкриха от източници в Съдебната палата.

Сарафов е провел и телефонен разговор с министъра на правосъдието Крум Зарков, който е разпоредил охранителните мерки да влязат в сила веднага.

Когато магистрати се чувстват застрашени, специална комисия в Министерството на правосъдието се събира и анализира рисковете в конкретния случай.

Предвид безпрецедентната ситуация обаче държавни гардове вече охраняват Сарафов, а комисията ще се събере след това.

Припомняме, че по-рано в понеделник заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов на пресконференция обяви, че се страхува за живота си

и призова правосъдния министър Крум Зарков да предприеме необходимите действия, за да може още днес да бъде защитена физическата му сигурност.

Сарафов направи аналогия с разстреляния върховен прокурор Николай Колев, който беше убит 2002 г.

Тогава една то версиите беше, че тогавашният главен прокурор Никола Филчев е замесен в престъплението, но заради поста му тази версия не беше разследвана.

По-рано през деня главният прокурор Иван Гешев обяви сутринта, че ще иска оставката на заместника си Борислав Сарафов, който е и директор на Националната следствена служба, пише Лупа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts