| | | |

Зрее голям скандал между ПП и ДБ: Депутати на Христо Иванов разкриха как Петков и Рашков ги…

Ръководството на “Продължаваме промяната” (ПП) е започнало да изолира лидерите от “Демократична България” (ДБ) при започналите кадрови смени в министерствата.

Това признаха депутати на ДБ, цитирани от “Труд”.

В рамките на броени часове предложения за МВР, които са били одобрени от лидера на ДСБ Атанас Атанасов, са били подменени с “по-подходящите” на Бойко Рашков.

“Всичко се случва в последния момент, обсъжда се конкретно име, което след това е заменено от Кирил Петков с друго, пита се ГЕРБ и набързо се пише предложението за назначение до Николай Денков”, разказаха от ДБ.

Депутатите на Христо Иванов и Атанас Атанасов подозират ръководството на ПП в задкулисни игри с ГЕРБ и дори директни договорки с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

От ПП пренебрегнали предложения на Атанас Атанасов за сектор “Сигурност” с аргумента, че и предложенията на Бойко Рашков за кадровите смени са професионални.

В суматохата след освобождаването на всички зам.-министри от служебния премиер Гълъб Донев, хората на Кирил Петков и Асен Василев бързо внесли биографии на свои за овакантените постове.

От ДБ дадоха пример със зам.-министъра на МВР Стоян Темелакиев, който буквално заместил на първото заседание на правителството МВР-министъра Калин Стоянов, който пък по това време трябвало да бъде в Брюксел.

Темелакиев е от системата и беше зам.-министър на Бойко Рашков.

Ревност от ДБ има и по отношение на енергийното и земеделското министерство, където ПП ударно предлагат кадри.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts