| | | |

Извънредна заповед на Николай Денков, мобилизира армията за…

Правителството предприема спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население след пороя в Берковица, област Монтана и в ботевградското село Врачеш днес. Няма данни за пострадали хора, съобщиха от НС.

С разпореждане на премиера акад. Николай Денков българската армия ще се включи в усилията за преодоляване на последствията от наводнението в Берковица.

Военнослужещите ще окажат необходимата помощ със специализирана техника и ще окажат съдействие за почистване на най-засегнатите райони на града.

Премиерът е в постоянен контакт с министъра на отбраната Тодор Тагарев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно управление – Монтана също се включват в дейностите по овладяване на усложнената обстановка.

Екипи на службата ще извършват наблюдение и на стената на яз. „Мишковец“ в землището на населеното място заради повишеното ниво на водоема.

Екипите на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР са на място и работят.

Директорът на ПБЗН Александър Джартов посети пострадалите райони и е в постоянна връзка с вътрешния министър Калин Стоянов.

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ информират, че нивото на язовир „Клисурица”, община Монтана, се нормализира. На място с хидромоторна помпа работят служители на главната дирекция. В Берковица работят общо четири екипа.

Засегнато от проливни дъждове е и ботевградското село „Врачеш“, където работят пет екипа на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Всички екипи останаха по места цяла нощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts