| | | |

Корнелия в атака: Дава Крум Зарков на Боби Сарафов

БСП ще сезира прокуратурата и европейските институции за нарушения на служебния министър на правосъдието Крум Зарков.

Това обяви от трибуната на НС лидерът на партията Корнелия Нинова.

В рамките на парламентарния контрол от БСП се обърнаха с въпрос към новия министър Атанас Славов относно договор за обществена поръчка, сключен от министерството на правосъдието през май, за осигуряване на газьол за нуждите на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”.

Според левицата бюджетът е ощетен с 2 млн. лв., като в нарушението включиха и служебният министър на енергетиката, който е сменил източника, определящ цената.

Отговорът на министър Славов, че е назначен одит, макар самата поръчка да е проведена открито и да е минала пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, не удовлетвори лидера на левицата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви:

“Обявяваме, че на база на журналистическо разследване, публично известно, сигнализираме прокуратурата за проверката на тази сделка и Eвропейската комисия за това, че са били подведени умишлено с погрешна информация за цените.

Ние сигнализираме институциите, а вие си проверявайте 6 месеца каквото искате”.

Ще действам съобразно закона, отговори министър Славов:

“Аз няма как в момента от трибуната на Народното събрание да поема ангажимент, че ще прекратява веднага договора, защото това би било проява на някакъв ведомствен произвол, но мога да направи и поемам този ангажимент за пълна проверка, одит и изнасяне на информация”.

Крум Зарков е член на БСП, докато партията в лицето на Нинова не го изключи при поредна чистка от “Позитано” 20.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts