| | | |

РАЗДОРЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Бивше вице на Бойко и Фандъкова отказа да е в кабинета “Денков”

Бившата зам.-кметица на София и по времето на Йорданка Фандъкова, и когато на поста бе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Мария Бояджийска, отказа да е зам.-министър на околната среда и водите.

Това съобщиха от пресцентъра на МС ведно със съобщенията за новите назначения в кабинета.

Тя е обяснила, че 2 дни след като се озова в него, е размислила “по лични причини”.

Освен Наталия Митева, МС назначи и Георги Николов за вице на правосъдния министър Атанас Славов, и Мая Василева за заместник на социалната му колега Иванка Шалапатова.

Николов е съдия в Административен съд-София област. Преди това е бил председател на Районен съд – гр. Сливница.

Бил е също военен следовател в Софийска военно-окръжна прокуратура в периода 1997-2003 г. и адвокат в периода 1992-1997 г.

По образование е юрист, магистър по право на ЕС от СУ „Св. Климент Охридски“.

Василева пък има дългогодишен ръководен и експертен опит в сферата на социалната политика.

В периода 2019 г. – 2022 г. заема длъжността заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, където отговаря за развитието на социалните услуги за пълнолетни, изпълнението на политиката за хора с увреждания и предоставянето на социални помощи.

Има дълъг професионален стаж в община Ловеч, като от 2013 г. до 2016 г. е директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.

Притежава магистратура по „Публична администрация“ и бакалавърска степен по „Социални дейности“ от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts