| | | | |

Вътрешният министър с ексклузивни разкрития за издирвания Пламен Галев и убийството на Къро

Вътрешният министър Калин Стоянов обяви пред БНР, че МВР не разполага с информация как покойният Ангел Христов е влязъл у нас.

“Аз лично това, което знам, е, че Ангел Христов е починал от инфаркт, но предстои да уточним начина, по който е влязъл в страната.

Пламен Галев също е обявен за международно издирване, провеждаме оперативно-издирвателни мероприятия, с които целим да установим дали въпросното лице не се намира на територията на България, но към момента нямаме такава информация”, посочи той.


МВР шефът посочи, че властите в Република Южна Африка са изразили готовност да пратят у нас разследващи, които да работят заедно с българската полиция по случая с разстрела на Красимир Каменов – Къро и още трима негови близки.

По думите му полицията в африканската държава е наясно с механизма по който е извършено престъплението.

Стоянов не изключи възможността мотивът за убийството да е свързан с лица у нас, но допълни, че все още не може да се твърди това.

“Реално те имат сглобен механизма, по който е извършено престъплението. Просто търсят най-важното нещо, а именно – мотива, което може да бъде свързано и с лица от България, но на този етап не можем да се ангажираме с такава информация”, каза той.

Кого и защо охранява МВР?

Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски постановления, обясни вътрешният министър.

Той допълни, че след анализ, извършен заедно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде намален.

Според него снимките на това как полицаи товарят багаж в джипа на Любена Павлова са имали положителен ефект за МВР:

“Аз искам да благодаря на човека, който ги е направил. Който според мен ги е направил и ги е пуснал с цел по някакъв начин да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези снимки постигнаха обратен ефект, според мен.

След анализа, който направихме, към момента Министерството на вътрешните работи охранява само три такива лица. И значително разтоварихме системата от този ангажимент”.

Взривовете в оръжейните складове до Карнобат

Работи се по различни версии за взрива, обясни министър Калин Стоянов.

“Предстои започването на процесуално-следствени действия, тъй като по протокол трябва да измине определен период от време след последните взривове.

Днес ще стане ясно дали разследването ще бъде поето от Следствието. Работи се по няколко версии, но след като влязат службите, тогава ще има повече яснота”, настоя той.

Рокадите в МВР

“Въпреки, че измина почти месец, откакто встъпих като министър, все още не е сформиран екипа, с който аз ще работя, но предстоят кадрови и структурни промени”, обясни МВР шефът.

“Комисар Антон Златанов е назначен с моя заповед временно да изпълнява длъжността директор на главна дирекция “Гранична полиция” и той все още изпълнява тези си функции”, коментира министърът.

По думите му смените в МВР няма да останат тайна за никого и ще бъдат огласени и ще станат достояние на обществото.

МВР на война с “войната на пътя”

“Случващото се по пътищата е един от основните приоритети не само в МВР, но и в държавата…

Това, което ние са ангажираме да направим, е да внесем законодателни промени по отношение на Наказателния кодекс, така и в Закона за движение по пътищата.

Лично, което аз ще настоявам е да бъде проведена среща близките и роднините на жертви на войната на пътя с представители на отделните парламентарни групи, както и да присъства главният прокурор…

Всеки ден се извършва контрол, доста по-сериозен, аз лично настоявам районите управления и дирекции значително да завишат броя на досъдебните производства, които са при управление на МПС след употреба на алкохол или наркотици.

Това според мен ще се окаже превантивна мярка за това, което се случва по пътищата ни”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts