| | | | |

ПОЗОР! Десницата в София официално номинира Васил Терзиев – внук и син на ДС-генерали за кмет на столицата

Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” официално представиха кандидатурата си за кмет на София – предприемачът Васил Терзиев. Той е подкрепен и от “Екипът на София”.

Кирил Петков сравни Терзиев и партньорите му с Христо и Евлоги Георгиеви

Самото събитие за обявяването на Терзиев се провежда в Sofia Event Center, като след него, около 20 часа, е предвидена и пресконференция.

В нея ще вземат участие издигнатият за кандидат за кмет на София и лидерите на подкрепящите го формации.

Сред първите си приоритети Терзиев посочи училищата, решаването на проблемите с детските градини, като заяви и нужда от увеличаване правомощията на районните кметове, независимо от коя партия са.

“Амбицията ни е след 4 години когато се съберем пак тук да се погледнем в очите и да сме доволни, че няма големи разлики между това, което сме казали, и което сме изпълнили”, каза Терзиев.

Открои три приоритета:

-убедителна победа на изборите

-мнозинство в общинския съвет

-качествено, достойно управление, което да направи София качествен европейски град за пример

При представянето си Васил Терзиев обяви, че в България има потенциал, който може да бъде превърнат в успех и даде пример с компанията си, която успява да се превърне в световен лидер.

Той се определи като “успял човек, който си е подредил живота”, но иска да построи едно по-хубаво бъдеще за София.

“Трябва да полагаме камък по камък, за да имаме пътища, по които да изградим едно по-хубаво бъдеще”, добави той.

Терзиев декларира, че ще се бори за убедителна победа на местните избори, за мнозинство в Общинския съвет, както и за достойно управление, което ще направи София достоен европейски град.

Лидерът на “Спаси София” Борис Бонев ще е водач на листата общински съветници.

Той заяви, че около 10 месеца са водени тежки преговорите между формациите за обща кандидатура. Определи предстоящите избори като исторически шанс, защото с темповете на презастрояване и разрушаване скоро няма да има неща за спасяване в града.

Бонев получи 10.77% от вота през октомври 2019 г. В момента той е общински съветник.

“Гласувам пълното си доверие на Васил. С него няма да е просто добро управлението. Ще ги разбием. София ще бъде град, с който наистина ще се гордеем”, каза Бонев. той смята, че Терзиев може да постигне победа още на първия тур.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков е сигурен, че на изборите в София ще се стигне до огромна победа на Терзиев, а столицата ще е европейски град, с който всички да се гордеят.

Посочи, че когато се е запознал с Терзиев, той вече е покорил световните пазари с фирмата си, а средствата е инвестирал в образование чрез академия, в която стотици млади хора са намирали своята бъдеща професия.

Сравни него и партньорите му с Христо и Евлоги Георгиеви.

“Няма по-добра номинация от тази на Васил Терзиев. Той вече е управлявал хиляди хора. Променил е съдбата на млади хора, Показал е, че може да бъде общественик”, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната

“Човекът, който може да стои по средата и да излъчва скромност, съвестност, беше Васил.

Не съм сигурен дали без него щяхме да сме в тази зала. Този човек успя. Зад него стои реален екип, сработен, минал през драми и кризи”, каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

По думите му Терзиев знае да слуша и води без да се натрапва отпред. Иванов, както и Кирил Петков, отличи мениджърския опит на кандидата за кмет.

“Той знае да слуша, води, без да се натрапва отпред”, обобщи Иванов.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че ще бъде направено необходимото, за да се превърне София в истинска европейска столица, както и че ще бъде направено всичко възможно, за да приключи застоят в столицата и ще бъдат затворени корупционните пробойни в града.

“Трябва да преодолеем застоя на Борисовата държава.”

Съпредседателката на “Зелено Движение” Добромира Костова също прогнозира, че Терзиев ще спечели изборите, а битката за София, която води “Спаси София” от години, най-сетне ще бъде спечелена. Тя определи Васил Терзиев като вдъхновител и “мениджър на световно ниво”.

Арх. Любомир Георгиев от “Екипът на София” коментира, че обединението зад номинацията на Васил Терзиев ще убеди хората да гласуват, защото има шанс за реална промяна.

Трите партии ще издигнат общи кандидатури във всички столични райони. Целта, по думите на водещия на събитието – актьорът Алек Алексиев, е да бъдат спечелени в пъти повече кметски места.

Бяха представени трима от тях – Трайчо Трайков (понастоящем на район “Средец”), Георги Илиев (на район “Слатина”), както и д-р Делян Георгиев.

Последният е кмет на район “Изгрев”, избран от БСП, но впоследствие напусна партията.

Кой е Васил Терзиев

Васил Терзиев е един от основателите на българска софтуерна компания “Телерик”. Преди около 10 години тя бе продадена за 262,5 млн. долара.

Доскоро Терзиев е бил партньор във фонда за рисково инвестиране “Илевън”. Васил Терзиев е инвестирал в стартъпи и е подпомагал различни инициативи.

Бил е член на управителния съвет на образователната организация “Заедно в час”, както и на Американския университет в България.

Той няма политически опит и до момента не е имал позиции по политически проблеми.

През лятото на 2022 г. участва в демонстрацията в подкрепа на кабинета “Петков”, който бе свален с първия успешен вот на недоверие в България.

Името на Терзиев се спряга като потенциална номинация на ПП-ДБ за кмет на София от месеци, като той публично нито отрече, нито потвърди слуховете.

Потвърждение за номинацията му дойде от разпространения от Радостин Василев запис от Националния съвет на ПП, по време на който се чува, че Кирил Петков и Асен Василев са съобщили за идеята за ротационен кабинет първо на Васил Терзиев, а след това на депутатите си.

В интервю за “ЕВРОДИКОФ” бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата на Държавна сигурност Методи Андреев съобщи, че дядо му Васил Павлов Терзиев е дългогодишният началник на Трето управление на ДС, а баща му Александър Терзиев е бил офицер от Първо главно управление на ДС.

Андреев добави, че децата не отговарят за родителите си и миналото, но “в България хората са чувствителни”.

Източник: Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Фейсбук

Similar Posts