| | | |

Атанас Атанасов: Надявам се с ГЕРБ да влезем в ритъм със…

Пари срещу реформи. МВР има нужда от сериозни реформи. Има възможности, които да осигурят средства отвътре.

Това заяви съпредседателят на ПГ на „Продължаваме промяната“-Демократична България (ПП-ДБ) в НС Атанас Атанасов в предаването „Още от деня“ по БНТ по повод исканите средства за увеличаване на заплатите на работещите в службите.

„За да бъде привлекателна службата, трябва да са мотивирани служителите, да е добре обезпечена службата. Териториалните дирекции на МВР имат сериозни проблеми“, каза той.

„Мнозинството, излъчено от този кабинет трябва да подкрепи бюджета. Това е единственият закон, който се внася само от правителството и би трябвало тези народни представители, които са излъчили кабинета, да го подкрепят.

Между първо и второ четене могат да се направят промени“, заяви Атанасов.

„Създаването на редовно правителство след две години избори беше сериозен успех и то от политическа сила, която нямаше мнозинство. Не е лесно, особено с тези плаващи мнозинства.

Хората са ни изпратили в парламента и ние трябва да намерим начин да се разберем. Споровете между нас трябва да са продуктивни.

Миналата седмица напуснахме пленарната зала, защото ГЕРБ внесоха три процедури за избор на шеф на БНБ, Сметната палата, НЗОК.

Ние сме държавата на изтеклите мандати. Над 20 председатели и това е много сериозен проблем за държавата.

С ГЕРБ трябва да се споразумеем за определен ритъм на действие, но и кандидатите да бъдат одобрени от всички“, обясни политикът.

Надявам се с ГЕРБ да влезем в ритъм със смените на шефовете на регулаторите

„Търкания има навсякъде, особено когато става дума за кадрови назначения. Няма да вадя неща от кухнята. Имаме кандидати, но не сме ги обявили, докато не ги представим на ГЕРБ-СДС.

Ротация ще има и съм убеден, че животът на това правителство ще е по-дълъг, отколкото се прогнозира“, подчерта Атанас Атанасов.

Съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ в НС коментира и драмата с имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това действие е правилно, но малко закъсняло. Не разбрах тази тежка драма между Борисов и Гешев, защото те се разбираха, докато Борисов беше на власт.

Прокурорите трябва да говорят с актовете си. Кандидат-политикът трябва да обясни за тези 3,5 години защо няма резултати от разследванията му“.

„Даваме си сметка, че сигурно има разочаровани наши привърженици, но голямата цел беше да има правителство, което да придвижи сериозните реформи, които всички чакат. Надявам се този ход да бъде осъзнат. От нас се очакват резултати и ще ги покажем“, призова Атанасов.

„Надявам се президентът Зеленски утре да е тук. Правителството го е поканило. Неговото посещение ще има много важен сигнал за НАТО и ще бъде от полза за нас“, каза още политикът.

Поканили са го институциите, правителството ще бъде основен домакин. Не бих си позволил повече да коментирам

По думите на Атанасов, посещението на украинския президент у нас ще има много важни последици за страната ни като равноправен член на НАТО.

“Да бъде обсъдено тук с какво допълнително да подпомогнем Украйна във войната с агресора Русия. Реакторите също не са за подценяване, защото тези стари железа щяха да ръждясват там до безкрай“, заяви Атанасов.

По повод критиките, че за кандидат за кмет на София “Продължаваме промяната – Демократична България” и “Спаси София” са издигнали потомък на хора, работили в Държавна сигурност той коментира:

“Най-лесното клише е, че децата не отговарят за действията на родителите си. Не трябва да се прилагат прийомите от времето на комунизма, когато децата бяха преследвани, заради родителите си. Това е млад човек, доказал, че може да управлява”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts