| | | |

Големи разправии: ГЕРБ номинира своите кандидат – кметове за Пловдив, залата бе взривена от…

Дани Каназирева беше номинирана за кмет на Пловдив заедно с още шестима кандидати, предложени на партийното събрание на ГЕРБ в район “Южен”, пише Марица бг.

Издигнати бяха още областният координатор и бивш кмет Иван Тотев, зам.-кметът по култура Пламен Панов, районните кметове Костадин Язов /Южен/, Георги Стаменов /Централен/, Костадин Димитров /Тракия/, д-р Аргир Аргиров, бивш зам.-шеф на РЗИ – Пловдив.

Името на лидера на „Съюз за Пловдив“, бивш областен управител и депутат от гражданската квота на ГЕРБ предизвика големи разправии в залата.

Активистът, предложил Дани Каназирева, изтъкна, че тя има харизма, опит и професионални качества на доказан политик и общественик.

Посочи, че е направила пътя за Лилково, ремонта на Асеновградско шосе и други проекти, докато е била областен управител, разказаха присъствали в залата.

Човекът обаче бил атакуван от събранието, че предлага кандидатура на човек извън партията.

Той напомни., че Дани Каназирева беше назначена за областен управител от Бойко Борисов, а след това тя беше депутат на ГЕРБ.

След което попитал: Защо да няма амбициозен кандидат от гражданска квота, който има реален шанс да спечели изборите?

Само двама души са подкрепили кандидатурата на Каназирева, след като спорът продължил дали да се подлага номинацията й на гласуване и дали изобщо си струва да я пишат в протокола.

А Стефан Султанов, бивш директор на “Общински пазари”, предложил бившият президент на САЩ Доналд Тръмп за кмет на Пловдив.

Кандидатурата на Тръмп предизвика смях в залата и беше оттеглена от партийния активист, който призна, че се е пошегувал, разказват присъствали на събранието.

Костадин Язов е един от седемте кандидати, предложени за районен кмет.

За същия пост беше издигнат и Атанас Ташков, бивш депутат.

Голяма конкуренция се очерта за Общинския съвет, в който сега ГЕРБ има 17 мандата от 51.

Номинирани бяха 12 членове на ГЕРБ, сред които са Костадин Язов , Атанас Ташков, действащите общински съветници Георги Василев и Георги Юруков, както и бившата съветничка проф. Даниела Дженева.

Събранията се провеждат във всички райони на Пловдив, след което ще се реши кои кандидати да се издигнат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts