| | | | |

СКАНДАЛ! Сарафов да разследва кои са медиите за мокри поръчки на Гешев! Финансирането на въпросните издания ще извади на светло шокиращи неща. Ще лъснат офшорки, милионни задължения…..

Новите важни новини изтласкват вчерашните и те бързо изостават на втори и трети план, доката избледнеят съвсем.

Посещението на украинския президент Володимир Зеленски оглави новинарския поток и други важни информации потънаха в мъглата на всекидневието.

Например казаното от временния главен прокурор Борислав Сарафов.

Той обяви, че вече отстранения Иван Гешев подавал текстове с подбрани имена към определени медии, които публикували „разкритията/разследванията“ и тези публикации служели на прокуратурата да се самосезира и да притиска, преследва, обвинява и пр. въпросните неудобни.

Подлата, мръсна тактика не е новост – журналистическата гилдия от години говори за това. Но съвсем друго е, когато го каже човекът, който оглавява държавното обвинение.

Ще допълня, че след като на подобна схема се дадеше старт, същите тези медии се нахвърляха като хиени върху набелязаните от властта, задкулисието или от самата прокуратура.

Познавам журналисти, бизнесмени и граждани, оказали се неудобни на властта и обвинението, които години наред са преследвани, влачени по съдилища, а някои лежаха по арестите, запорираха им имуществото и финансовите сметки, влючваха ги в ОПГ, разкостваха ги публично, обявяваха ги за престъпници без решение на съда и пр.

С особено настървение и кръвожадност се отличаваха именно тези медии, които Гешев е зареждал с „важна информация“. Към тях се насочваха и парични потоци с голям дебит.

Знам кои са тези кафяви подобия на. медии. Знаят ги и други.

Известна е историята на уволнението на германския военен министър от Хитлер.

Фелдмаршал фон Бломберг бил на върха на кариерата, доказан поддръжник на фюрера, който обаче имал различно мнение за войната на Изток.

Обкръжението на Хитлер и особено Гьоринг се опитвали да отстранят фон Бломберг, но човекът с мустачките всеки път го защитавал.

Тогава на сцената се появява главният имперски прокурор Ернст Лауц.

Той и другите противници на военния министър осигурили на няколко медии важна “информация” за това, че 25 години по-младата втора съпруга на Бломберг участва в порнографски снимки, че самият той обичал да се отдава на оргии с леки жени и дори момчета.

И когато Лауц занесъл угрижен публикациите на фюрера – съдбата на фон Бломберг била решена…

Сталин пък препоръчал в партийния орган в-к „Правда“ и други издания на КПСС да се публикуват „разкрития“ как съветски писатели и поети са станали агенти на чужди разузнавания и са предали родината.

Било разкрито, че някои от тях, като Исак Бабел, се увличат по порнографски теми, вместо да отразяват победата на комунизма и водещата роля на партията.

Много били осъдени и разстреляни, а други изгнили в лагерите.(Практика, която “Възраждане” се опитва да наложи и у нас…)

Руските прокремълски мегафони Соловьов и Симонян повече от година се нахвърлят върху журналисти и медии, които критикуват войната срещу Украйна, като ги изкарват подлоги на „колективния Запад“ и платени от САЩ.

Срещу много от тях са повдигнати обвинения, някои вече са в занданите.

Преди дни журналистката Елена Милашина от “Новая газета – Европа” и адвокатът Александър Немов от ликвидираната от властите неправителствена организация “Мемориал” бяха зверски пребити и залети с боя от маскирани въоръжени лица в Чечения.

„Вината“ им е, че защитават хора, които разкриват огромна корупция.

Прокремълски издания злорадстват, че случилото се е справедливо и е вид правосъдие. Руската прокуратура отказа да разследва случая, защото не бил в нейните правомощия…

Нещата у нас са като под индиго.

Веригата власт – прокуратура – медии – мафия ни избожда очите и днес. Промените засега са повече декларативни, отколкото реални.

Нека Борислав Сарафов като е направил първа крачка – да продължи.

Една проверка на финансирането на въпросните издания, например, ще извади на светло шокиращи неща. Ще лъснат офшорки, милионни задължения, съмнителни трансформация на фирми, придобиване на собствености и пр.

Те продължават да се чувстват недосегаеми – истинско предизвикателство към НАП, КПКОНПИ и прокуратурата, разбира се. Ако тези органи са работещи, а не бутафория.

Автор: Огнян Стефанов/ frognews

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts