| | | |

Социалист скочи остро: Радев е най-голямата ни грешка. Той има две лица – едно за вътрешна и едно за външна употреба

След като години наред БСП се възползваше от високия рейтинг на президента Румен Радев, сега соцпартията се превърнала в основния му враг. До степен Таско Ерменков да направи най-острото изказване срещу държавния глава.

снимка Кадър

Радев е най-голямата грешка на БСП, обяви членът на Изпълнителното бюро на социалистите в интервю за Нова нюз.

“Имаме президент за външна и вътрешна употреба. Има проатлантическа позиция в чужбина, а патриотическа у нас.

Той се опитва да влезе под кожата на избирателите с псевдопатриотични послания и се е прицелил във властта чрез местната власт. БСП не се страхува от него, вече сме му яли попарата, но “Възраждане” да му мисли, прицелил се е в техния електорат”

Той обяви, че Румен Радев е срещу всяко едно редовно правителство, защото след предсрочното сваляне на такова, винаги следва служебен кабинет.

„Ние гласуваме “против” всяко нещо, което е необосновано и няма ясна перспектива какво ще се случи след приемането му.

БСП иска обосновка и причини дали пристанището “Росенец” ще се върне на държавата без вредни последствия за гражданите.

Защо трябваше да се случи в 12 без 5? Дали се целеше да обслужи нечии интереси? Не беше показан нито един документ, че има неизпълнение на концесията или законово основание за прекратяването ѝ.

Точката за прекратяването на концесията за “Росенец” беше вкарана в последния момент и без оценка на въздействието. Контролът и сега е държавен, митницата е там. Създават се рискове по арбитражни дела с това решение.

Какво ще се промени, защото контролът и сега е държавен? Нищо няма да се промени, но се създават рискове за милиарди.

Ние не сме против да се одържавяват стратегически обекти, но това трябва да се прави с разум и отчитане на последствията, а не на всяка цена.

Малко ли е държавата да бъде осъдена затова, че неправомерно е прекратила една концесия – и това ще го платим всички ние.“, коментира още Таско Ерменков.

Той уточни, че социалистите са против концесионирането на стратегическите обекти.

„Не мога да разбера обаче каква е разликата между концесията на пристанището в Росенец и летището в Пловдив.

Ние сме за това, когато се вземат решения, касаещи джоба на всеки българин – да ни бъде дадена обосновката и причините, които ще позволят пристанището да се върне в българското право на управление и това да няма вредни последствия за държавата.

Политиките винаги трябва да бъдат в интерес на хората, а не в интерес на някого, който изпълнява поръчки.

Нали този петрол е минал през митницата, която се управлява от държавата? Държавата е там и това кой ще управлява пристанището, не променя начина на контрол“, заяви още Ерменков.

По думите му за последните 2 години България е платила 1,4 млрд. повече за газ.

”След прекратяването на договора с “Газпром”, започна търсене на по-скъп газ. Австрия, Унгария, Сърбия, Словакия ползват тръбен газ от Русия, който минава през България. Нищо чудно да се случи същото и с нефта, а тогава ще плащаме по-скъпо”, прогнозира Ерменков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts