| | | |

Харизанов: Развиха се легенди 2020-2021 г., че само да не е ГЕРБ и всичко ще стане супер. Не стана, стана по-зле

ГЕРБ и ДПС влизат в чудесна кондиция за местните избори, както винаги, по много различен начин, но в чудесна кондиция.

Това каза пред радио “Фокус” политическият анализатор Георги Харизанов.

“ДПС фокусирано върху определени области, определени общини, ГЕРБ в добра кондиция във всички 265 общини, с работещи структури, с жив партиен живот, с организационни събрания и т.н., изобщо както трябва да се правят по книга нещата в тези две партии.

“Демократична България” влиза с голям заряд и със сериозни фигури, които успяха да изберат в големите градове.

И тук, вече въпросът е т.нар. Политическа партия “Продължаваме промяната” къде ще е, как ще е и как влиза и дали изобщо влиза.

Защото, вие сте човек с много висока политическа и медийна култура, ако аз ви питам кой е човекът, областен координатор на “Продължаваме промяната” в Пловдив, ще изпитате силно затруднение да ми отговорите”, посочи Харизанов.

Той добави, че може да изброи лидерите на други области от другите партии, но кои са на “Продължаваме промяната” не може да се каже.

Те имат много силни представители в кметската власт, имат много силни говорители на местно ниво, но това са отделни хора от “Демократична България”.

Така че, според анализатора, по много различен начин влизат в местните избори отделните партии.

“Аз мисля, че те ще демитологизират “Продължаваме промяната” като политическа партия, ще се види, че това нещо не съществува извън Асен Василев и Кирил Петков.

И колкото по-бързо това стане ясно, толкова по-добре за всички, защото това ще е последната част от демитологизирането на всички легенди, които се развиха 2020-2021 г., че само да не е ГЕРБ и всичко ще стане супер.

Не стана, стана по-зле.

И след като се извървя целия път, мисля, че сега като се мине и през местните избори, след като отново се видят лицата на отделните партии, отново се погледне политическата карта на България, ще стане ясно, че революцията приключи без да се е състояла”, добави Георги Харизанов.

Според него, вече наистина е време в един спокоен тон, прагматичен, всеки да даде най-доброто от себе си и всички заедно да направят най-доброто за обществото и за страната,

разкарвайки изключително грозния и гнусен език на обиди и на нецензурни простащини, които слушахме в последните 2-3 години.

Те не доведоха до нищо градивно, няма и да доведат до нищо градивно.

Добре е, че в момента лидерите излизат и дават брифинги заедно.

Това, че стоят и си говорят лидерите на най-големите политически сили е чудесно. Това че има диалог между тях, това, че има консенсус между тях, е чудесно.

“Силно се надявам тази чудесна атмосфера да продължи и след местните избори и мисля, че резултатите от тях ще допринесат за това всеобщо успокояване и отрезвяване, ако щете, на политическата класа”, каза още политическият анализатор.

Когато има намеса от по-опитните е редно Асен Василев да подходи със смирение, каза още Харизанов.

“Когато правителството е на едната политическа сила, другата прави компромиси, когато го подкрепя, разбира се.

И този компромис е първо, и най-вече с вота на собствените избиратели и второ, с някои от политиките, които бяха разделителни линии по време на предизборната кампания.

Аз не мисля, че нещата са толкова едностранчиви, чак толкова песимистични за ГЕРБ, чак толкова безнадеждни за “Продължаваме промяната”, които се развиват в сянката на по-големите си, някои се шегуват, и по-корпулентни партньори.

Напротив, аз мисля, че се намираме в период, в който е време, като че ли всички ние малко да се успокоим, да направим крачка назад и встрани от емоциите от последните година-две, които не доведоха до нищо, да се вгледаме в прагматичните неща”, изтъкна той.

Анализаторът припомни, че предишното правителство падна, заради провала на финансовата политика на Асен Василев и в лично качество.

Харизанов добави, че финансовият министър е премиерът в сянка на едно правителство, който задава политиките.

“Но голямата политическа сила има всички основания да внася корекции в този бюджет.

Прави чест на Борисов, че за пореден път е консенсусен, но мисля, че и г-н Василев си извади ясните изводи, че когато веднъж вече цяло правителство е паднало заради теб, заради вот на недоверие към финансовата политика, е хубаво да си значително по-диалогичен.

И то не заради друго, заради успешния опит, който сега имаш шанса да ползваш”, поясни още гостът.

“Аз някак си не съм изненадан от поредната доза аматьорщина и от това, че госпожа или госпожица Лена Бориславова абсолютно неясно в какво качество, и от къде-накъде, от какъв зор и като каква проверява кандидатите за заместник-министри и областни управители в Гугъл и казва:

“О, не може този човек, защото вижте какво пише за него в Гугъл.

Първо, бих я посъветвал да прочете какво пише за нея в Гугъл.

И второ, тази аматьорщина, освен, че боде в очите и води до допълнителен отлив на гласоподаватели за “Продължаваме промяната”,

всъщност може да се окаже и един полезен процес, при който липсват тясно партийни назначения, при който липсата на подобно коалиционно споразумение, сложено в някое чекмедже и на определените квоти, накрая на процеса, при който партията казва, “а, момент, това си е моя квота, този ще е човекът”, каза Харизанов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts