| | | |

ПАНИКА в Турция: Два силни труса за минута в Малатия

Нови земетресения, този път с магнитуд от 4,8 и 4,5 по Рихтер, разтърсиха днес окръг Малатия, Югоизточна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Земетресенията, регистрирани този следобед, станаха два дни след труса със сила 5,3 в окръга, при който бяха ранени над двайсет души, предаде БТА.

По данни на АФАД първият трус от 4,8 по Рихтер е станал в 16:39 ч. Епицентърът на земетресението е бил в град Йешилюрт, а дълбочината му – 6,35 километра.

Минута по-късно е последвал трус с магнитуд 4,5 и дълбочина на огнището 7километра.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая каза, че за момента няма информация за ранени хора или за нанесени материални щети. От АФАД съобщиха, че екипи на Дирекцията изследват района за възможни щети, информира държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Земетресенията са предизвикали силна паника сред хората.

Малатия е сред единайсетте силно засегнати турски окръзи при унищожителните земетресения на 6 февруари със сила 7,6 и 7,7, при които загинаха над 50 хиляди души.

Рано тази сутрин – в 7:25 ч., бе регистрирано и земетресение със сила 3,9 край Измир.

Епицентърът му е бил в залива Кушадасъ в Егейско море на 17 километра от град Мендерес. Дълбочината на труса е била 11,14 километра.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts