| | | |

Шефът на СДВР със смразяващи разкрития за убийството на мъжа, открит разчленен в шахта ВИДЕО

“41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял.

Преди 10 години е получил условна присъда”, това заяви директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов в ефира на Нова телевизия.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то РУ от негови близки.

“Веднага след това започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим евентуалните маршрути на лицето установихме широк кръг от хора, с които той ежедневно се среща.

Той се занимава с бизнес – собственик е на масажно студио. Има и бизнес партньор – лице, което не е български гражданин”, подчерта старши комисар Николов в сутрешния блок на Нова ТВ.

“Престъплението е брутално. Много бързо се ориентирахме за евентуалния извършител. Използвахме оперативна комбинация за евентуален съучастник, което беше успешно. За едно денонощие лицето се опита да прикрие следите си и да укрие вещи.

Към момента на престъплението извършителят е безработен, бивш барман в столично заведение. Мотивът за убийството вероятно е финансов, имали бизнес планове, които се бавели и може би нямало да се осъществят.

Поканил е жертвата вкъщи, после го убива с тъп предмет в главата. Тялото е занесено в банята и там е разчленено.

Части са изхвърлени в тоалетната чиния и попадат в канализацията. Кости бяха открити в 5 чувала в яма на Витоша. Помагачът е носил останките на жертвата в кофи за боклук и на Витоша”, разказа старши комисар Николов.

Според него извършителят на убийството е с криминални прояви. Психолози го описват го като зъл, агресивен човек.

Вероятно е бил предизвикан от провалена бизнес сделка, а жертвата е имал печеливш бизнес, за което извършителят е завиждал. По случая са задържани двама.

Двете убийства с това в Лозен са сходни. Жертвите и убийците са млади хора, агресивни. Що се отнася до убиеца от Лозен, то не можем да кажем има ли конкретни пропуски, тече проверка.

Ако установим някакво тройно неглижиране на работния процес от конкретни служители, то те ще бъдат заменени с работещи. Ще има смени в Дирекцията, ако се наложи ще има смяна и на директори на районните управления, категоричен бе старши комисар Николов.

По думите му имат доста сигнали за домашно насилие и това, което трябва да се промени е да има повече превенция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts