| | | |

Параноя: Демерджиев съзря, че Бойко Борисов и ГЕРБ стоят зад смяната на главсека

„Единственото, което аз видях в аргументите за освобождаването на главния секретар на МВР, е опит да се предаде известно благоприличие на развитието на сценария от записите, които изтекоха още преди съставянето на този кабинет.

Тогава в публичното пространство се завъртя, че трябвало да се сменят главния секретар на МВР, да се сменят ръководителите на службите и да правим избори с нашето МВР.“

Това коментира бившият вътрешен министър Иван Демерджиев пред “Тази сутрин” по bTV, след като сегашният посочи главния секретар на МВР за отговорен за смъртта на полицаи и ръста на убийства в страната и поиска оставката му.

Демерджиев защити Петър Тодоров и заяви, че главният секретар на вътрешното ведомство си върши работата професионално, отговорно и съвестно.

Той не е чул и адекватни аргументи за смяната на главния секретар, но запита дали Бойко Борисов и ГЕРБ участват в този сценарий.

По думите му има една саморазправа със системата на МВР и тя няма да е само с главния секретар на ведомството, Но и да се направят избори с “наше МВР”.

В рамките на мандата си като служебен вътрешен министър, Демерджиев е работил и с Петър Тодоров, и с Калин Стоянов като директор на ГДБОП. После позицията на Стоянов се промени на 180 градуса, посочи той.

Той разказа, че докато е работил с него не е имало проблеми и преди да предаде поста си на сегашния министър Калин Стоянов го е попитал дали ще продължи да работи с него. Стоянов му е дал уверението си, а дни по-късно се отвърнал от думите си и му е поискал оставката.

“Махат се хора, които работят много добре и при които се виждат отлични резултати. Например като полицейските шефове на Бургас и Пазарджик”, каза Демерджиев.

Демерджиев обясни, че в МВР има механизми.

„Те се погазват от сегашният министър системно в последните два месеца.

Има дирекция инспекторат, която проверява определени сигнали. Тя излиза да със заключение. Правят се комплексни проверки и тогава на база на тези проверки се правят заключения кой носи отговорност за едно или за друго действие.

Аз тук ще питам министъра на вътрешните работи кой следи за хора от контингента на Ангел Христов, който се е намерил в България, дали това не е ГДБОП и дали именно ГДБОП не отговаря да се установят тези лица“, каза още той.

По думите му това, което наблюдаваме, е безпрецедентна чистка.

„Това е една саморазправа със системата от човек, който излиза от нея и единствените мотиви, които аз виждам, че това няма да е саморазправа само с главния секретар, тя ще продължи.

Той беше директор на една от основните служби в МВР, която отговаря за редица проблеми, посочени в тези мотиви. Той твърдеше, че като служител от МВР всъщност ще запази системата и ще развие това което се е случило системата“, заяви Демерджиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts