| | | |

Ваня Григорова обясни ще демонтира ли сгради в София и разкри в какви отношения са с Корнелия Нинова

Поканата да се кандидатирам за кмет на София дойде от БСП-София и “Левицата”. Няколко месеца обмислях предложението.

През април ме поканиха за пръв път на такъв разговор, оттогава обсъждаме колко е подходящо да се направи. Проведох разговори с мои съмишленици и реших, че това е времето да се включа в тази борба

„Реших да се впусна в надпреварата, защото смятам, че когато през синдикални действия не могат да се постигнат някои резултати, то трябва да направим всичко възможно и да вземем инструментите в свои ръце”.

Това заяви в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия кандидатът за кмет на София Ваня Григорова. „Поканата дойде от БСП-София и „Левицата”, посочи тя.

Григорова коментира и изразените опасения на президента на КТ Подкрепа Димитър Манолов, че може да бъде “употребена за политическа цел”.

„Винаги има такива рискове, но в крайна сметка, който го е страх не влиза в гората”, заяви тя.

„Ситуацията в момента е такава, че дори хора, които имат различия, но са от едната страна на барикадата, могат да намерят общите цели, които са по-важни от егото на някои представители на тези партии.

В бъдещата коалиция се очаква да има не по-малко от 10 партии и коалиции”

„Сега е времето на безпринципни сглобки, когато се водят борби с миналото, с исторически дати, вместо да се води разговор за бъдещето. Тези, които задълбават в миналото, няма какво да предложат за бъдещето”.

На въпрос какви са отношенията ѝ с председателят на БСП Корнелия Нинова, Григорова заяви:

„Както съм критикувала позиции на партията, така и съм ги подкрепяла, когато съм смятала, че те са правилни. Подкрепихме предложението на БСП, че минималната работна заплата трябва да бъде 50% от средната”.

“Ако хората продължат да бъдат апатични, ако оставят в ръцете на други да решават тяхната собствена съдба, тогава тези, които се борят с паметници ще успеят.

Ако все пак намерят причина да отидат до урните, тогава може и да има възможност градът да стане по-добър и по-социален.

Защото в София липсва социална инфраструктура”, посочи още кандидатът за кмет по повод призивите за демонтаж на Паметника на Съветската армия.

Григорова коментира и вчерашното си изказване “за да има чист въздух, ще направим демонтаж на сградите, които блокират въздушния поток”.

Вчера денят беше белязан от две събития – връщането на Васил Божков и ограждението на Паметника на Съветската армия.

Говорейки за демонтаж, това беше метафора. Демонтаж на преградите пред въздушнуте потоци, които вентилират София. Това беше метафора и препратка към демонтажа на паметника.

По отношение на сградите има проблем – от една страна презастрояването в София, от друга – решението да се строят огромни бизнес сгради, които пречат на вентилацията на София, обясни Григорова.

Тя уточни, че става въпрос да не се строят много високи сгради, а не да се демонтират старите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts