| | | |

Премиерът Денков с горещи новини за цената на тока ВИДЕО

Правителството провежда редовното си седмично заседание.

Първата точка от дневния ред беше проект на решение за ревизиране на правителствено решение от 2013 г. за избор на Национален съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти. Вносител е министърът на здравеопазването Христо Хинков.

Друга тема на заседанието беше притеснението относно закона за енергетиката. Денков увери гражданите, че повишаване на цената на тока няма да има.

“Искам да уверя всички български граждани, че това няма да се случи. Предвиден е модел на ценообразуване, който ще запази цената на битовите потребители до средата на 2024 година. Ако след това се налага промяна, тя няма да е повече от няколко процента.

Няма да позволим да има повишение на цената на тока, каквито притеснения се чуха. Надявам се НС да приеме всички законопроекти, за да нямаме повече препятствия пред довършваното на този етап по ПВУ”, каза още Денков.

На първи септември в петък започва новата парламентарна сесия на Народното събрание. Използвахме месец август, докато другите са на почивка, за да подготвим последните законопроекти, които са свързани с реформите в Плана за възстановяване и устойчивост, каза премиерът.

Последните два от тези законопроекти ще бъдат внесени в Народното събрание още в първите дни на септември, посочи той.

Единият от тях- Законът за енергетиката предизвика определени вълнения и опасения, че може би предстои съществено увеличение на цената на тока. Искам да уверя всички български граждани, че това няма да се случи, подчерта премиерът.

Надявам се Народното събрание в график да приеме всички законопроекти, посочи още той.

Кабинетът предстои да утвърди годишните разчети на сметката за средствата от Европейския съюз на Националния фонд за 2023 година.

Проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2023 г. също е част от дневния ред на заседанието.

Правителството ще обсъди още допълни разходи по бюджетите на няколко министерства.

Очаква се още правителството да допълни наредбата за Единната информационна система за противодействие на престъпността.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts