| | | |

Божков олеква: Няма доказателства за думите му, че е давал подкуп на Борисов

В последните два дни Васил Божков бе разпитван продължително време във връзка с направените от самия него обвинения, че е давал подкупи на експремиера Бойко Борисов и финансовия министър в неговия кабинет Владислав Горанов в размер на 60 млн. лева.

Подкупите са били т. нар. “такса спокойствие“, която бизнесменът твърди, че е заплащал, за да гарантира своя хазартен бизнес.

Припомняме, че през 2022 година Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова бяха арестувани по обвинения, направени от Божков, който по това време се намираше в Дубай.

По-късно обаче арестите бяха обявени за незаконни, а яснота за случилото се няма и до днес.

След разпитите стана ясно, че Божков е затвърдил представената теза за даване на подкупи и е изложил дори допълнителни обстоятелства.

Но няма доказателства, които могат да издържат в съда – Васил Божков няма записи, които да документират фактическото даване на подкупа, няма и свидетели на предаването на сумите.

Вчера неговият адвокат Георги Гатев заяви, че бизнесменът е дал нови показания, но така и не стана ясно какви са те. Има възможност да даде и нови доказателства за това, че е плащал такса “спокойствие”.

След втория разпит обаче адв. Гатев даде да се разбере, че защитникът му има проблем в доказването на тезата си и категорично заяви, че трябва да бъдат посочени доказателства, защото по думите му, “само дума срещу дума не може“.

Вече е известно, че Борисов няколко пъти категорично отрече да е получавал и стотинка от Божков, за което са закле дори във внуците си.

Набедената Севдалина Арнаудова обясни срещите си с Божков като опит от негова страна за интимно посегателство.

Отрича и Горанов.

Адвокатът на Божков каза още, че разследващите ще преценяват дали бизнесменът трябва да бъде разпитван отново, но изрази надежда, че властите ще си свършат работата.

Според Гатев и Владислав Горанов, и Бойко Борисов могат да бъдат извикани на разпит след дадените от Божков показания.

Да не се стигне до там, че Васил Божков да не може да докаже обвиненията си и да бъде съден от Борисов за набеждаване и оклеветяване, намекват юристи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts