| | | | |

Кутев: Президентът се опитва да остане в историята. Присъствието на Борисов във властта е от страх, Пеевски има от…

„Сегашното правителство преодолява всякакви форми на несъвместимост. Няма граници, които да не могат да бъдат преминати“

„Всички знаем, че присъствието на Борисов във властта е страх от съдебно преследване. Пеевски има от какво да се страхува“

Социологията показва, че ПП ще загубят някакви позиции в изборите, а ГЕРБ ще успят да ги задържат. Важното обаче не са процентите, а дали ще има реален резултат. Моята формула е 3+1.

Има три неща, които са важни за държавата – образованието, здравеопазването и бедността, а четвъртото е икономиката, за да може тези три неща да се случат.

Аз не знам за тези 120 дни какво беше направено за тези три неща. Това заяви бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев в сутрешния блок на бТВ.

„Докато съм се занимавал с PR и съм съветвал политици, съм казвал – „занимавайте се с това, което интересува хората“.

Протестите бяха не защото хората не знаят, че ако мълчат, няма да получим едни милиарди. Те знаят, че ще ги получим, но не вярват, че парите ще отидат за техните работни места и преобразованието им“, подчерта Кутев.

„Според мен не може в следващите 80 дни да се приемат промените в Конституцията.

В сглобката интересите са толкова ясни. Тя може да издържи изненадващо дълго – може и пълен мандат.

Интересите са парите, които са ясната цел. Те са притиснати от дела, от „Магнитски“.

Присъствието на Борисов във властта е страх – страх от евентуални съдебни преследвания, страх от евентуалните съдебни показания, които е дал Васил Божков, или нещо друго. Всички сме наясно, че страхът е основополагащ, каза още той.

Според него съдебната реформа не са прави така, както предлагат управляващите.

„Разделянето на ВСС на две квоти не е съдебна реформа. Съдебната реформа ще е тогава, когато коалицията спре да зависи от това дали един човек ще бъде предаден на съд. Делата трябва да се водят без значение дали е на власт. Съдебната реформа не се прави по начина, по който я правят“, допълни Антон Кутев.

Аз съм убеден, че има напрежение между тях. Това си е такава игра на изнудване и извиване на ръце.

Те са откровени в неприязъността си един към друг. Друг е въпросът, че не е необходимо да се обичат. Големият проблем е, че до нищо не довежда тази тяхна (не)любов, каза още Кутев.

Според него президентът Румен Радев се опитва да си довърши мандата, така че да остане в историята.

Той сега е по-силен от първия мандат, заради опита, който събра. Той не се интересува от това дали губи избори и няма проблем дали губи електорално, каза още той.

Според него президентът не вярва на партиите. Това е политически сблъсък и докъде ще доведе той ще видим тепърва, каза още Кутев.

Според него правителството ще падне бързо. Ако президентът прави партия трябва да го направи не след, а преди това, но аз мисля, че по-скоро няма да направи, каза още Кутев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts