| | |

Ужас! Пишат имената на децата в Газа върху ръцете им, за да.. ВИДЕО

Някои родители в Газа пишат имената на децата си върху ръцете и краката им, за да ги идентифицират, ако бъдат убити, съобщава Си Ен Ен.

Видеозаписи показват как ръцете и краката на палестинските деца са изписани на арабски език.

Палестинското министерство на здравеопазването в Газа в неделя съобщи, че броят на жертвите достигна 4651, а на ранените 14 245.

Говорител на министерството д-р Ашраф Ал-Кидра каза, че през последните 24 часа са били убити 266 души, включително 117 деца.

Властите в Газа са получили 1450 обаждания относно изчезнали хора, за които се смята, че са под развалините, 800 от които са деца.

В същото време нов конвой с хуманитарна помощ започна да влиза в Ивицата Газа от Египет през граничния пункт “Рафах”.

17 камиона ще доставят различни продукти от първа необходимост в палестинската територия, където ситуацията е критична след две седмици на израелска блокада и въздушни удари.

Вчера от Египет в Газа влязоха 20 камиона, които бяха първата хуманитарна помощ за палестинската територия от началото на конфликта на 7 октомври.

Според ООН тя е крайно недостатъчна, защото възлиза на едва 4% от дневните доставки преди нападението на “Хамас”.

По оценки на световната организация е необходимо всеки ден да пристигат по 100 камиона с хуманитарна помощ в Газа, където живеят около 2,4 милиона души, половината от които са деца.

Източник: бТВ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts