| | | |

Нинова се държа с Ваня Григорова като свекърва към снаха

“Ваня Григорова постигна гигантски успех, който по никакъв начин не се предвиждаше. В хода на нещата тя отиде на немислимите за нея 20 на сто, след това отиде на балотаж. Не се сещам нито един анализатор да го е предвиждал това и изведнъж тя успя да набере още 90 000 гласа. А и за една бройка да бие”.

Това каза пред “Дарик радио” социологът Андрей Райчев.

снимка: Архив

Във връзка с изказа ѝ след изборите и фразата за “ла*номета”, Райчев коментира:

“Протестърът може да прави такива неща, такива неща не може да прави властта. Тя е протестър. Това, че протестърът стига до крайности, публиката не го схваща като нарушаване на ролята, докато властта няма право на такова нещо”.

Социологът подчерта, че когато си на власт, си директор и тогава нямаш право да се държиш като ученик.

Той добави, че не е ясна линията, както и не са ясни отношенията на Ваня Григорова с БСП.

Райчев оприличи поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова към Григорова като отношение на свекърва към снаха и го дефинира като “амбивалентно отношение”.

“Каза (*бел.ред. Има предвид Нинова), че снахата прави много хубави баници, но не ѝ спомена името нито един път, тя казваше “нашата кандидатка, кандидатката”.

Тоест, казва “Да, това е жената на сина ми и това е хубаво за нашето семейство, но от другата страна – ах, тази…”, анализира още партийното поведение Райчев.

По темата с репликата на Ваня Григорова за скъпия часовник на Васил Терзиев, социологът сподели, че го е “заболяло сърцето”, защото Григорова “е жена, идваща от толкова беден слой”, която “не различава скъп часовник от апартамент.

Това е човек, който казва, че не знае откъде са парите за кампанията ѝ. И съм сигурен, че е така”.

Той определи обаче обратната атака – за твърденията колко скъпо било колието ѝ – като “израз на безсилие”. “Да се твърди, че Григорова е скрит богаташ, издава безсилие”, подчерта социологът.

“Никой не очакваше Григорова като противник, нямаше никакви заготовки. Очевидно беше, че очакванията са ГЕРБ и Хекимян да е противникът. Там бяха много ясно наредени стрелковите оръжия.

И там вероятно щеше да доведе до пълно размазване на втори тур, защото въпросът беше да се натисне по дискурса “корупция”, “Фандъкова” и т.н.

Изведнъж се появява Ваня Григорова, която е крайно лява. А в момента има дефицит на ляво…

В паниката си, те (*бел.ред. Има предвид опонентите) извадиха това, че е от ромски произход – което е безобразно да идва от едни либерални хора – извадиха старите си оръжия”, възмути се Райчев.

По думите му три са класическите оръжия от 90-те години, с които се казва, че някой е лош – комунисти, ченгета, руснаци.

“Само че тя не е комунист, ченге съвсем не вървеше, защото това беше при синия кандиат. И остана руснаци – и Григорова, горката, която не беше казала нито една дума за руснаците, я натикаха там”, коментира той.

Според него не е удачно тя да коментира темата, защото нямала връзка с управлението на столицата.

Припомняме, че Васил Терзиев е победителят в кметската битка за София, стана ясно от окончателните резултати, публикувани в сайта на ЦИК.

Терзиев печели 48.20% на сто, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175 044 от гласовете в столицата. Ваня Григорова има 46.89% или 170 258 гласа.

Вот „Не подкрепям никого” са дали 17 834 души в столицата, или 4.91%.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж: Фейсбук

Similar Posts