| | | |

Кметът на Бургас каза кой е виновен за негодната зала, струваща над 60 млн. лева

“Чета пак за Арена Бургас! И пак да кажа: Бургас има интерес да има зала! Това е начин да удължим сезона и да привличаме посетители в града ни. Аз, като кмет, съм най-заинтересован тя час по-скоро да се изпълни с посетители!”.

Това написа в социалните мрежи кметът на Бургас Димитър Николов след отговора на Министерството на младежта и спорта до народния представител Антоанета Цонева, в който стана ясно, че скъпоструващата “Арена Бургас” е негодна за спорта.

“Затова! Ако има нарушения или нужда от отстраняването на проблеми в нея, се надявам държавното дружество “Академика” към Министерството на спорта, което я управлява и е възложител на обществените поръчки за строителството и оборудването й,

да си свърши най-после работата и да намери бърз начин за отстраняване на нередностите!

Както и да отвори кашоните с оборудването, което е поръчало!

Аз и моят екип сме си свършили работата по отношение на общинския плувен комплекс “Арена ОЗК” Бургас, който сме изграждали, поръчвали оборудване и там вече се провеждат десетки международни първенства!”, добави Димитър Николов.

Многофункционалната спортна зала “Арена Бургас” беше построена изцяло със средства от държавния бюджет, като дочака своето откриване с близо 5-годишно закъснение и почти двойно нараснала цена до над 60 милиона лева.

Съоръжението беше празнично въведено в експлоатация на 18 май 2023 г. Президентът Румен Радев също присъства на събитието.

снимка: Архив

Както вече стана ясно, за мачовете на баскетболния Черноморец от плейофите на първенството миналия сезон се използваха старите кошове от зала ”Бойчо Брънзов”. Според официалната версия – за късмет.

Одитът на Министерството на младежта и спорта показва, че залата към момента не може да приема състезания нито по баскетбол, нито по волейбол, нито по лека атлетика.

Нещо повече – пистата за лека атлетика я няма.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Димитър Николов

Similar Posts