| | | |

Кирчо се озъби на Пеевски: Нека прочетат този знак – нас не ни е страх

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков отговори на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски от ефира на БТВ.

“Нека прочетат този знак – нас не ни е страх да падне правителството”, каза Петков в коментар на думите на Пеевски след блокажа по вота на недоверие.

“Надявам се колегите тази вечер да прочетат знаците и да не рушат евроатлантическото парламентарно мнозинство, което ще застраши евроатлантическото правителство с коалициите, които направиха по места с “Възраждане” и БСП. Това не може да се случва”, заяви по-рано през деня Пеевски.

И посочи – “Това е вечерта на знаците”.

“Мога ли да им дам обратен знак. Той е вярвайте ни. ПП – ДБ няма да вкарат страната в риск. Не ни притесняват техните знаци и не се съобразяваме с тях, защото вярваме, че това, което сме предложили е най-доброто”, каза в предаването “Лице в лице” Кирил Петков.

“Нека прочетат този знак – нас не ни е страх да падне правителството, защото сме обещали на българските граждани да пазим техните интереси”, повтори Петков.

Ние утре ще бъдем в залата, от тях зависи дали ще оцелее правителството, каза съпредседателят на ПП по адрес на ГЕРБ и ДПС, отговаряйки на въпроса ще оцелее ли утре правителството.

Ако искат утре да гласуват против правителството – да го правят. Ние няма да вкараме България в криза, каза още веднъж той.

ДПС и ГЕРБ са една партия, те работят заедно. Разделянето им в голяма част от политиките е просто въпрос на имена.

Това, което се случва между нас и ДБ е същото, което се случва между ГЕРБ и ДПС, е тезата на Кирил Петков.

Всички български граждани трябва да знаят, че като гласуват за ГЕРБ, гласуват и за ДПС. Така, както, когато гласуват за нас, гласуват и за ДБ, каза още той.

Кирил Петков отговори и на въпроси, свързани с твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че му е звънял, за да иска подкрепа за Васил Терзиев в София. Иначе правителството падало.

Аз не съм звънял на Бойко Борисов, той ми звънна, каза Петков. И посочи, че в разговора е казал на Борисов: “Доста опасно е да имаме Ваня Григорова за кмет на София”.

Разговорът в студиото започна с темата “Лукойл” и дерогация.

За три дни не може да се договори петрол. Може рафинерията да спре, цитира експерти Петков.

Днес вкарахме решение с дата не по-рано от 1 март, не по-късно от 15 март. Това беше решението, което ни предложиха експертите, каза за дерогацията Кирил Петков.

“Министърът на финансите очаква близо 400 милиона приходи от “Лукойл”, защото те най-после си плащат всичко. Но правейки шок в системата, те няма да могат да плащат. Ако няма печалба, няма как да се плащат данъците.

В момента ние се отказваме от приходи в бюджета, вкарваме риск в системата. И всичко това го правим, защото си играем на политически игрички.

Те още не могат да преглътнат загубата в София и във Варна”, е неговата логика.

“Те видяха един политически капан, който искаха да сложат на правителството. От една страна да сложат нереалистичен срок и да кажат – “Коалиция Путин”.

Другото – ако се съгласим, цените да хвръкнат и да има протести”, продължи да излага тезата си Кирил Петков.

Ние сме абсолютно съгласни, че, ако някой е направил измама и някой в “Лукойл” си е позволил да прави шашми, ние сме твърди, коментира той информацията в “Политико” за незаконен износ от рафинерията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts