| | | |

Депутат от ГЕРБ-СДС отсече: Не могат да ни се качват на главата! Почти цялата власт в държавата е в ПП-ДБ, това не е редно

Асен Василев иска да харчи безразборно. Иска да раздава пари и да изглежда добър. Както каза Томислав Дончев: “не познаваме никой, който да иска да бъде финансов министър след него”, защото след него ще бъде потоп.

Това заяви в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

снимка: Кадър

“Министър-председателят не е много наясно какво да прави в тази ситуация, отказва да поеме някаква отговорност.

Има вакуум по отношение на носенето на отговорност, според него. Пораждало се желание за силна ръка.

Трябвало да се вземат нещата в ръце, за да се обясни на Асен Василев защо бюджетът е нереалистичен. Това, което искаме да спечелим е развитие за българската икономика, подчерта Митов

Докато Бойко Борисов беше министър-председател, беше ясно кой носи отговорност и кой се занимава с взимането на управленски решения. Сега в момента това изобщо не е ясно”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

“Животът на подобен тип коалиции…некоалиции също е сложен, тъй като отразява реални настроения и проблеми в обществото.

Някои хора последните 3 години направиха всичко възможно, за да се изпонамразим и да настроим хората едни срещу други така, че в момента да не можем да разчитаме на едно стабилно нормално управление в което е ясно кой носи отговорност”, каза Митов.

Не е ясно кой носи отговорност и за какво. Министър-председателят се опитва да прехвърли отговорност на един от министрите. Кметът очевидно и той не си е свършил работата.

Президентът на БФС и там си знаем, че има проблеми и че отдавна трябваше да се предприемат действия от негова страна, за да се намали напрежението.

Министърът на спорта нагнетява напрежението и се занимава с неща, които не са му работа и не се прави така”, така Митов коментира кървавия протест срещу БФС.

“Не знам какво осветляват. Те до вчера обясняваха: “всичко си е наше”. Сега изведнъж бил наш Калин Стоянов. Ние отдавна сме казали. Имаме един представител в това правителство и това е Мария Габриел”, посочи Митов.

“Очевидно е, че имаме идеологически различия с “Продължаваме Промяната”, допълни той.

Митов настоя за бързо отпадане на дерогацията за Лукойл. Тя е начин за заобикаляне на санкциите срещу Русия.

Според депутата ПП-ДБ не са евроатлантици. Евроатлантизмът е лепилото на сглобката, стана ясно от думите му.

Направихме толкова много жестове, толкова отстъпки, допълни той. Не могат да ни се качват на главата, категоричен бе Даниел Митов.

Според него най-добре ще е, ако ГЕРБ могат да си направят управленска програма и я изпълняват. Българските граждани казват кой да е и кой да не е в парламента.

Групата на ПП-ДБ, която е с над 30 депутати в един момент се оказва, че държат почти цялата власт в държавата, но в крайна сметка всичко това създава диспропорции, които не са редни, коментира Даниел Митов.

По време на местните избори ПП-ДБ, БСП и Възраждане се сглобиха, заяви той.

Утре ГЕРБ едва ли ще подкрепи Борис Бонев за председател на СОС. Не знаят къде са тръгнали, подчерта депутатът. Затова има последствия, изтъкна той.

Даниел Митов е доволен, че ГЕРБ и ПП-ДБ са се разбрали за Бюджет 2024 и за дерогацията на “Лукойл”. ГЕРБ ще следят много внимателно действията на правителството на отделните министри до падането на дерогацията на суров петрол от “Лукойл”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts