| | | |

И Зафиров потвърди: Всички чуха думите на Кирил Пеков, многократно ни се ……

“Да, имаше такива думи. Всички ги чуха. Поне тези на първите редове”

„Имаше разговор и предложение за машините. Факт е, че на нас многократно ни се предлагаше да оттеглим законопроекта, като ни се обещаваха различни други опции за бъдещето”

Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров за офертата на Кирил Петков да даде кодовете на машините срещу отказ от хартиената бюлетина. Той гостува в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“Излязоха достатъчно данни за разминавания. Пет гласа тук, пет гласа там. При толкова много секции и ето една парламентарна група”, допълни той.

“Тези дни четох интервю на колега, че в една секция от 7 гласа за ДБ са станали 77”, каза още той.

“Ние не махаме машините. Просто даваме на хората шанс да гласуват и с хартия. Както иска половината общество”, допълни той.

“За това, че има нещо гнило, показва и поведението на ПП. За толкова години не съм виждал такава истерия по законопроекти. А е имало доста по-сложни”, допълни той.

„Не е развод, за да е имало развод, трябва да е имало брак, имаше форма на управление, в която си бяхме поставили определени приоритети. Отношенията ни бяха сложни“, заяви той.

Според Зафиров има разминаване между протоколите и физическото броене на разписките. „Има манипулация, искаме да сложим край на това и да въведем форма на контрол. За първи път виждам такава ожесточена съпротива на законопроект. Ние не връщаме хартиената бюлетина, а въвеждаме смесен модел на гласуване.“

По думите му не може да се каже дали март месец ще има нови избори.

„Отказвам да повярвам, че държавният глава предопределя неизбежността на процеса на провеждане на изборите. Има достатъчно време, докато се стигне до предсрочните парламентарни избори – има три мандата, има разговори, има всякакви възможности. Продължавам да запазвам известна доза оптимизъм, че е възможно да бъде съставено правителство“, заяви Атанас Зафиров.

Подчерта, че има опит за натиск в парламента не само върху БСП, а върху всички партии.

„Ако наистина се докаже, че върху машините е имало е манипулация и вотът е изкривен, независимо с какъв процент и независимо в чия полза, това е държавен преврат“, отбеляза Зафиров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts