| | | |

Диана Дамянова: По Коледа ПП-ДБ трябва да се обърнат към избирателите си и да кажат с какви….

“Място за паника в българския народ няма. Правителството е стабилно. Ще вземе да си изкара пълния мандат, както е тръгнало. Но ще бъдем свидетели на тези спектакли”.

Това заяви пред БНР пиар експертът Диана Дамянова.

“Струва ми се, че има малко повече театър на повърхността и един дълбоко нерешен въпрос в същността.

ПП-ДБ продължават да се опитват да съобщят на своите избиратели, че не са в коалиция, като не подписват коалиционно споразумение и така не могат да си уредят отношенията с некоалиционния си коалиционен партньор”, изрази мнение тя.

Според нея здравеопазването е най-нереформираният сектор.

“Истината е, че всичко това е на повърхността. Този скандал ще отшуми, както и другите. Те ще си приберат перките и ще си върнат стария директор, защото винаги така става в подобни случаи. Но лошият вкус в устата на зрителя остава, защото той наистина не знае кой точно и по какви правила го управлява.

Това е една жертва, която ПП-ДБ трябва да направят.

ПП-ДБ трябва да се обърнат към избирателите, Коледа е много подходящ момент за ново отношение, и да признаят, че са принудени от обстоятелствата и да кажат “Влизаме със следните договорки…” – да ги направят публични.

Сега всички тънем в неизвестност. Аз не знам кой управлява”, посочи още експертът.

Социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на “Галъп Интернешънъл”, от своя страна изтъкна, че не става нищо чак толкова страховито. Според него управляващите са се размечтали и за пълен мандат. Големият въпрос е каква легитимност имат.

“ГЕРБ разглеждат “Пирогов” като своя база”, отбеляза Симеонов, като наблегна на обстоятелството, че сферата на здравеопазването е пулсиращ проблем, който винаги ще се проявява. Според него сраженията са сега преди предоговарянето на министрите.

Той каза още, че тези “кавги” трябва да ги подминаваме с мълчание и да обръщаме внимание на важните неща, като например промените в Конституцията. По думите му основният закон не трябва да се пипа.

Другото важно нещо, за което трябва да се говори, е, че България се отказва от постоянното “затягане на колана” и се ориентира към задлъжняването и харченето.

Симеонов бе категоричен, че кабинетът “развързва кесията”, което успокоява хората.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts