| | | |

Истерия! Нинова: Като триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат държавата

Минути след като депутатите излязоха във втора дълга почивка, председателката на БСП Корнелия Нинова реагира остро на прекъсванията.

С втора почивка блокират работата на парламента, защото се договарят за постове и пари в момента. Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безобразие между тях се превръща в агония за държавата.

Това коментира пред журналисти в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Малко по-рано от ПП-ДБ поискаха почивка, непосредствено след като заседанието бе възобновено след поискана почивка от името на ПГ на ДПС.

Като реакция Нинова посочи, че заради едно уволнение в “Пирогов” е блокирана цялата държава.

“Хубав празник, ама лош ден за парламента и за държавата” , заяви тя малко след като честити Никулден на празнуващите, включително на рибари и банкери.

“Ако ще е така за всяка смяна във властта, какво ще прави България и българският народ?”, риторично попита тя.

“Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат цялата държава.

Сега регулаторите се делят на три, като че тия регулатори не са независими органи и не трябва да регулират точно отношенията в управляващите, да ги контролират и така нататък”, критикува Корнелия Нинова.

“Разпределяне на порции, на три държавата се дели, това и вие сте свидетели какъв блокаж и каква агония е за цялата държава.

Почти накрая на годината сме – както виждате нито бюджет тръгва, нито данъчни закони. Думи не стигат, за да се опише това безобразие”, не спря лидерът на левицата и добави, че така не може да се управлява държава.

Относно готвените конституционни промени Нинова припомни, че от “БСП за България” са против тях. По думите ѝ един от аргументите им е, че не може Народно събрание с такава ниска легитимност да променя основния закон.

Нинова се възмути от общия етикет, който се слага на всички депутати.

‘Искам да се знае кои депутати какво правят”, настоя тя като напомни, че “БСП за България” е против конституционните промени. Народно събрание с такава ниска легитимност няма моралното, политическото и юридическото право да променя основния закон, настоя още тя.

На въпрос в кой кабинет вървят договорките между управляващите – в този на Пеевски или на Борисов, тя бе лаконична: Не участваме в задкулисни срещи, питайте си ги тях.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts