| | | |

Полша се тресе: Обсъжда скандален туит на акаунта на Анджей Дуда: Да пита жена си….

Министърът на цифровизацията на Полша предложи на президента Анджей Дуда да провери сигурността на достъпа до своите акаунти в социалните мрежи.

Това стана след като бе публикуван странен туит на неговия акаунт, който почти веднага беше премахнат, предаде Асошиейтед прес.

Туитът, публикуван вчера в личния акаунт на Дуда, гласи: “Кажете му да попита жена си какво означава “да имаш топки”. Тя знае”.

Туитът беше бързо изтрит, но интернет потребителите му направиха скрийншот, който споделиха и това предизвика както шеги, така и критики, че държавният глава не е достатъчно предпазлив в поведението си онлайн.

Канцеларията на Дуда не обясни за какво се отнася съобщението, публикувано в Х, нито пък обясни как е било публикувано.

Правителството, ръководено от политическия съперник на Дуда – премиера Доналд Туск, предложи на президента да прояви по-голяма предпазливост и заяви, че може да предложи помощ в областта на сигурността.

“Поради факта, че в профила на президента Анджей Дуда в уебсайта “Екс” се появи необичайна публикация, която изчезна доста бързо, помолих президента да провери сигурността на достъпа до социалните си акаунти”, написа в социалните мрежи министърът на цифровизацията Кшищоф Гавковски.

В миналото Дуда е контактувал с анонимни потребители на социалните медии. Той също така е приемал обаждания от руски шегаджии, които са се представяли за генералния секретар на ООН и за френския президент, припомня АП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Reuters

Similar Posts