| | | |

Последни новини за 5-г. момченце, малтретирано брутално от майка си и партньора и

Успешно бе извършена операцията на 5-годишното дете С.А. в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив.

Детето в момента е в стабилно състояние и се възстановява.

Майката и партньорът й бяха привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура като извършители и в съучастие в условия на домашно насилие и причиняване на телесна повреда на 5-годишното дете, довела до травми на главата, налагащи лекарска намеса, като процесуално-следствените действия не са приключили.

“Не ми е познат такъв садизъм, не мога да го възприема”, заяви адвокат Васил Попов, който представлява малтретирания Адриан.

Раните му са нанесени в резултат на нечовешките издевателства от страна на пастрока му Петър Чернев.

“Чак е плашещо да се гледат кадрите от побоя”, заяви в съда наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова. В петък магистратите оставиха в ареста Чернев, а майката Стела Алексиева, която живеела с него, е на свобода с мярка “подписка”.

Бащата на момченцето Венислав Алексиев спешно си пристигна от Германия, където живее и работи. Той е заявил желание да се грижи за сина си и да го отведе със себе си.

При операцията в УМБАЛ “Св. Георги” на детето е присадена липсваща кожа. Според адвокат Васил Попов интервенцията е минала успешно, но малкият все още е в болница.

“От година има висящо дело за развод, тъй като бащата претендира за родителските права, за да отведе със себе си Адриан”, допълни адвокат Попов.

Момчето имало двойно гражданство – българско и германско. Самото то страда от разстройство в аутистичния спектър и не можело да разкаже какво точно се е случило при разпита в синята стая.

Адриан е посещавал детска градина, но от ноември м.г. е престанал да ходи. Вероятно тогава са нанесени тези увреждания по него и това е била причината да бъде спрян от забавачка.

“Съзнателно са го държали вкъщи. Ако го пуснат, веднага ще проличат уврежданията”, добави адвокатът.

Според него трябва да се предприемат незабавния действия за връщане на момченцето при бащата, тъй като няма данни, които да уронват неговия родителски капацитет.

В съдебната зала в петък стана ясно, че 35-годишният пастрок системно е малтретирал момченцето, като го събличал голо, за да го налага. Заснемал зверствата на клипове.

“Експортирани са видеа от мобилния телефон на Чернев, които показват извършено престъпление от страна на обвиняемия срещу малолетното дете.

В голяма част от клиповете двамата са чисто голи и се намират очевидно в жилището на обвиняемия”, твърди прокурор Байрякова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts