| | | |

Калин Стоянов: Премиерът и вицепремиерът ще решат дали ще остана след ротацията

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че системно и периодично ще се провеждат обучения на служителите в МВР във връзка с полицейската им работа.

Той присъства на демонстрация за задържане на водач, който отказва да изпълни полицейско разпореждане.

Демонстрацията се извърши в Академията на МВР, като част от процес по обучение на ръководни служители, които след това ще предадат наученото на своите колеги в страната. Те ще минат теоретична и практическа подготовка.

Ето какво обясни още министър Стоянов:

“Целта е да поставим служителите максимално близо до това, което се случва на днешно време при извършването на полицейски проверки.

Ще бъдат поставени в ситуации, които са рискови, при извеждане на лица от автомобил и тяхното задържане, преследването и други критични ситуации, в които ежедневно изпадат полицейските служители. Считам, че този процес е необходим”.

Премиерът и вицепремиерът ще вземат решението, което ще е на база на управленската програма.

Това отговори министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на журналистически въпрос дали ще остане на поста си след ротацията.

Той подчерта, че от силовото ведомство вече са изготвили анализа, който ще бъде представен по време на изслушването с акад. Николай Денков и Мария Габриел.

Оттам-нататък решението е в ръцете премиера, вицепремиера и лидерите на партиите, които подкрепят правителството, поясни министър Стоянов.

На питане какво оценка би си поставил, вътрешният министър уточни, че не той е човекът, който трябва да се самооценява.

Не съм човекът, който да дава оценка сам на себе си. Има доста положителни неща, които сме направили и те ще бъдат представени на изслушването при премиера и вицепремиера, завърши той.

За по-малко от пет часа старозагорската полиция е заловила извършителя на въоръжения грабеж на бензиностанция в Стара Загора, съобщи министър Калин Стоянов

“Искам да поздравя служителите от областна дирекция на МВР в Стара Загора за изключително адекватната, бърза и професионална намеса при разкриване на тежко умишлено престъпление, каквото е грабеж. За по-малко от 5 часа те успяха да установят извършителя и той към момента е задържан”, каза Стоянов.

В 31-годишният мъж е намерено хладно оръжие.

“Той е с богато криминално минало, регистриран е за грабеж, две кражби, има присъда, която не е приведена в изпълнение”, уточни главният секретар на МВР Живко Коцев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts