| | |

Скандални разкрития за въоръжения обир в Стара Загора, полицията бързо арестува бандита

От пресцентъра на ОДМВР в Стара Загора дадоха малко повече подробности за въоръжения грабеж, извършен малко след полунощ в бензиностанция на изхода за Казанлък в Стара Загора.

Според съобщението, на 16.01.2024 г., в 01:04 часа в дежурната част на Първо РУ-Стара Загора на тел. 112 е получено съобщение от 42-годишен мъж за извършен грабеж на сумата от около 2000 лв. от маскирано лице с тъмни дрехи на бензиностанция в Стара Загора.

По данни на потърпевшия, след заплаха той бил принуден да отвори касата.

Полицейски служители незабавно са започнали работа по сигнала. Проведени са заградителни мероприятия, осъществен е обход в района на местопроизшествието.

Около 02:10 часа в квартал на областния град е забелязано лице, отговарящо на описанието, дадено от подателя на сигнала, което се опитало да осуети полицейската проверка и оказало съпротива, след което е задържано.

Установена е самоличността му – 31-годишен мъж, криминално проявен. Намерени и иззети са яке с ключове и парична сума в него на стойност 1500 лв., в банкноти с различен номинал и 175,58 лв. на монети.

Междувременно се разбра, че след обира извършителят решил да се отърве от всичко, което има в себе си – включително и дрехите, с които бил. Така полицаите го открили почти гол.

Извършен е оглед на мястото и има образувано досъдебно производство по чл. 198. Случаят е подаден към Окръжна прокуратура.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.198, ал 1 от НК.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts