| | | |

Блестящо представяне на Десислава Атанасова на изслушването за конституционен съдия

Блестящо представяне на Десислава Атанасова по време на изслушването й в Конституционната комисия на парламента днес.

Това коментираха депутати и представители на юридическите и неправителствените среди, сред като председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС отговори на въпросите към нея.

Най-много питания имаше по темата трябва и ще си направили отвод по време на заседанията на КС, на които се гледат актове, гласувани и от нея в пленарната зала на парламента.

Единствената възможност конституционен съдия да не участва в гласуване е, ако става въпрос за неговия имунитет, отговори Атанасова.

Тя има огромен законодателен опит, представен на заседанието на комисията от Екатерина Захариева. Десислага Атанасова е автор на 316 закона.

Почти нямам отсъствия от пленарна зала, каза Атанасова.Няма да е добросъвестно участието ни в КС, ако не участваме при вземането на решения, каза народният представител. И припомни, че депутатите дават клетва да спазват конституцията и законите на страната.

Така, както не могат да се шиканират нито пленарните заседания, нито заседанията на комисиите, така и конституционният съдия не може да шиканира заседанията на КС, аргументира се Десислава Атанасова.

Има и други колеги които да били народни представители, дори по едно и също време сме били депутати. Ако всички не участваме, КС може да не може да вземе решение, допълни тя.

И обясни, че единствено в Естония има ограничение за номинациите в КС, в другите държави няма.

“До този момент мисля, че съм показала качества, че натиск много трудно може да ми се окаже”, каза Атанасова. “Ще формирам волята си, спазвайки ценностите, принципите и нормите на Конституцията. Ако има опити за оказване на натиск, ще им бъде дадена публичност.”, увери Атанасова.

След изслушването ѝ депутатите ръкопляскаха.

Източник: Стандарт

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts