| | | |

Пиянски брътвежи: Ето така ГЕРБ и ДПС потвърдиха, че именно те са предложили на Кирил Петков кандидатурата на Калин Стоянов

“Трябва да сме обективни и коректни – докато аз бях министър, Калин Стоянов се държа като достоен, лоялен служител. Нямам сериозни бележки по отношение на изпълнение на служебните задачи от негова страна”.

Това заяви пред БНР Бойко Рашков, депутат от ПП-ДБ, бивш министър на вътрешните работи.

“Той отговаряше на критериите да бъде директор на ГДБОП.

Един служител на МВР обаче може да е добър оперативен работник, да бъде стриктен изпълнител на указания, но да не може да поеме функциите на политическата длъжност министър. Разликата е съществена”.

Рашков коментира думите на премиера Денков, че не се е чувал отдавна с вътрешния министър и напомни, че нминистър-председателят сне доверието си от Стоянов, но не успя да го освободи от длъжността заради липсата на подкрепа в парламента. От две партии – ГЕРБ и ДПС.

По такъв начин потвърдиха, че именно те са предложили на Кирил Петков кандидатурата на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи

Ако още към онзи момент той се беше оттеглил, нямаше да бъдем свидетели на необичайно положение, в което министър-председателят работи с министър, от който е снел доверието си”.

Бойко Рашков анализира факта, че премиерът Денков часове наред не е могъл да се свърже с главния секретар Живко Коцев, който днес оттегли подадената си оставка.

“За мен това не е нормално като поведение. Става дума за висша професионална длъжност в МВР.

Проявено е недоверие към премиера, което за мен е странно – да не се уведоми за главния секретар нито от страна на председателя на ДАНС, нито от страна министъра на вътрешните работи”.

Изненадах се неприятно да чуя как министърът на вътрешните работи не може да се обоснове защо отказва на НС да предостави една елементарна информация – дали Мартин Божанов – Нотариуса е бил сътрудник на МВР, посочи още Рашков в предаването “РадиоТочка”.

Той коментира изказването на главния секретар Живко Коцев, че е подал оставка заради “психологически и морален натиск”.

“Липсата на взаимодействие между политическото и професионалното ръководство на МВР се отразява негативно.

Професионалната дейност, ако тя се олицетворява от главния секретар на МВР, не намира опора в политическото ръководство. Моята информация е, че дистанцията е установена от министър Калин Стоянов, т.е. той заобикаля главния секретар във всяко едно отношение”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts