| | | |

Кирил Петков каза цялата истина за Радев и сглобката

Съпредседателят на ПП Кирил Петков отхвърли твърденията, че е имало оферта към президента Румен Радев да участва в сглобката.

Така той опровелга думите на вицепрезидента Илияна Йотова, която вчера заяви: „От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконните им действия, точно обратното винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава“, добави Йотова, предаде бТВ.

Категорично няма покана за президента за участие в сглобката.

Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти.

“Днес започваме нашият Национален съвет с 3 основни точки: Утвърждаване на Никола Минчев за водач на листата за евроизборите.

Второ, ще имаме вътрешни избори за всички други кандидати в листата след водача на ПП, така че демокрацията да се покаже и отвън.

Трета точка е, че ще започнем официални преговори с Демократична-България за обща листа“, каза Петков.

В изявление пред медиите, излъчвано на страницата на партията във Фейсбук, Петков заяви че имат притеснения, ако КЗК (Комисията за защита на конкуренцията) не се обоснове и не направи коментар за сделката за “Булсатком”.

Така той коментира появилата се през последните дни информация за негова среща със Спас Русев.

По думите на Петков медийни информации сочели, че КЗК щяла да разреши на Русев да купи Булсаткон.

На въпрос какво притеснява Петков – дали че ще има окрупняване на пазара или нещо друго, той отговори, че съставът на КЗК е с изтекъл мандат и затова, според него, няма тежест при вземането на такива решения.

“Притеснявам се, този състав на КЗК е правил “доста опасни решения в миналото”, каза Петков, говорейки за “потребителите”. “Става дума за докосване на хиляди български граждани и цените на тяхната телевизия”, добави той.

“Ние не трябва да чакаме и ден повече, смяната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да стане незабавно,” заяви Кирил Петков.

Той е категоричен, че реформата в КЗК трябва да стане много бързо.

“Това е част от приоритети, които днес ще говорим на Национален съвет”, каза още той и добави, че ще вкарат нов закон, както и че ще говорят с ГЕРБ по темата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts