| | | | |

Предизборен трик: Слави Трифонов пак се изохка за Македония

Лидерът на ИТН Слави Трифонов пак се изяви в социалните мрежи по темата “Северна Македония”.

Този път той си послужи с думи на външния министър на Скопие Буяр Османи. Дългия цитира Османи, който казва, че изходът от преговорите със София приключил с резултат “3:1” в полза на РСМ:

“Пред телевизия “Сител” северномакедонският външен министър Буяр Османи е заявил следното:

“Изходът от преговорите с България приключи с 3 на 1 за нас. Ние запазихме езика, започнахме преговори за членство в ЕС и оставихме историческите въпроси извън пътната карта.

България получи промяна на Конституцията някъде по средата на процеса – след започването на преговорите. Поради тази причина смятам, че това бе един добър компромис“.

Ето и какъв е краткият анализ на шоумена, бивш коалиционен партньор на “Промяната”, който излъчи външен министър именно свой кадър – Теодора Генчовска:

“Този резултат – 3:1 за Северна Македония, в българския парламент гласуваха “Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, а БСП йезуитски се въздържа. “Има такъв народ” гласува “против”.

P.s. Не забравяйте, че подигравката с българската история и памет и отказът веднага да бъдат защитени правата на българите в Северна Македония, а не някъде в далечното бъдеще, е една от причините, заради които падна правителството на Кирил Петков”, твърди Слави Трифонов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts