| | | |

Пазарлъкът на Денков да е външен министър е недопустимо и безотговорно поведение

Някой в държавата води ли списък със скандалите, които съпътстват управляващите? Те са толкова много и така се застъпват, че обществото забравя старите. Желанието на премиера Николай Денков да бъде външен министър е поредният скандал.

Това каза за аудиокаста “Това е България” на “Фокус” Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер по европейските фондове.

снимка: бТВ

“Всичко това е не само скандали, а и безобразия, които сигурно пълнят ежедневието ни, но в същото време са спойката между тези управляващи, които са си избрали една дума за управлението, която аз не употребявам.

Това е много недостойно, разочароващо, обидно и отблъскващо за цялото ни общество”, коментира тя.

“Недопустимо, несериозно и безотговорно е да има пазарлъци за постове и за това кой ще блесне, ще ходи в Брюксел и на други командировки.

В условията, когато имаме толкова много проблеми в страната, когато Европа и светът се тресат от войни, когато в България имаме демографска криза, проблеми в образование и здравеопазване – да се правят такива пазарлъци, ми се струва изключително недостойно и то на това високо ниво”, коментира Плугчиева.

Бившият вицепремиер по европейските фондове бе категорична, че имаме нужда от сериозна и отговорна външна политика с лице, която да предизвиква респект и симпатия за България.

“Не да бъдем сложени някъде там в ъгъла и да ни смятат за “момчето за бой” в ЕС”, коментира още Меглена Плугчиева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts