| | | |

Борисов дали ще е ОК с поредната промяна на Подмяната? Ген. Наско: Еволюирали сме, вече искаме….

„Сглобката” ще продължи, бъдете сигурни, не харесвам думата „сглобка”, имаме фактическа коалиция.

Позицията на „Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП – ДБ) е, че при ротацията Николай Денков трябва да е вицепремиер и външен министър, другото е въпрос на преговори.

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ДСБ и съпредседател на „Демократична България”, част от „Продължаваме промяната – Демократична България” Атанас Атанасов.

По-рано днес от изказвания пред медиите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на „Продължаваме промяната” Кирил Петков се разбра, че има разминаване между двете формации за поста външен министър след ротацията.

Виждам, че темата се експонира сега, но мисля, че ще се намери развръзка, каза Атанасов. Няма нищо вечно под слънцето, към онзи момент е имало такова убеждение, еволюирали сме

– така той обясни защо в подписания меморандум между ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ е записано, че след ротацията Николай Денков ще е вицепремиер и министър на образованието, а сега ПП – ДБ настояват той да е външен министър.

За нас е важно, като политическа коалиция, да имаме външнополитически канал, затова настояваме, уточни Атанас Атанасов.

По повод изказването на лидера на ГЕРБ от днес за ситуацията около Столичния общински съвет и евентуални нови избори в София, председателят на ДСБ смята, че

трябва да се търси решение да бъде избран председател на СОС. Смятам, че нито една от политическите сили в Общинския съвет няма интерес от нови избори, гражданите също, каза Атанасов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts