| | | |

Червеният кмет на Дупница обяви стачка. Причината!

Първан Дангов обвини Костадин Костадинов във вмешатества по ситуацията във ВиК дружеството, което на практика е във фалит

Кметът на Дупница обяви стачка: Няма да влиза на заседания на общинския съвет, докато не бъде отстранен председателят му.

Кризисна ситуация се създаде в Общинския съвет в Дупница, след като кметът Първан Дангов отказва да влиза на заседанията на минипарламента, а причината е не гласуваното на отстраняването на председателя на ОбС Костадин Костадинов.

Според градоначалника Костадинов няма морално право да остане на поста, съобщава БНР.

Има не пропаст, а огромна празнина между нас“, афектирано обяви Дангов. Не е ясно кога и дали ще има ново заседание.

При гласуването на поисканата оставка 9 от съветниците бяха “за”, 12 – “против” а 6 от бюлетините се оказаха недействителни. Това взриви обстановката и градоначалникът си тръгна.

На брифинг по-късно Дангов обвини Костдинов във вмешатества по ситуацията във ВиК дружеството, което на практика е във фалит. Както и за изяви на Костадинов, уличиващи го в отстояване на лични интереси..

„Ще бъда инициатор да се заведе колективен иск от потърпевшите срещу ВиК. Поне 300 души са ощетени, като са им начислявани сметки без стриктно отчитане на потребяваната вода..

Идват в къщата и казват, че водомерът ви не е пломбиран. Начисляват ви служебно кубици вода, колкото се реши. Накрая идва изпълнителен лист и се запорират заплати, пенсии.

Има над 300 такива дела, заведени от ВиК до некоректни платци. Ще представлявам обществения интерес, за да излязат хората от тази схема на ВиК.“, закани се кметът.

И е категоричен, че няма да влиза на заседанията, докато Костадинов сам не подаде оставка или не му бъде гласувана от съветниците.

Ситуацията с местния общински съвет в Дупница е безпрецедентна. Очевидно ще трябва да се намеси областната администрация, юристи, каза за БНР областният управител инж.Александър Пандурски

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БСП

Similar Posts