| | | |

Борисов ще изчака ПП-ДБ да достигнат електоралното си дъно и тогава ще дръпне шалтера

Дали ще го наречем ротация или друго, това управление ще успее да оцелее, това завъртане ще стане. По една проста причина – през годините всеки, който се е докосвал до ГЕРБ в управлението, после обикновено изчезва в политическото пространство.

Съдейки от последните социологически проучвания, ПП-ДБ все още не са стигнали електоралното си дъно. Докато Борисов не се увери, че това дъно е стигнато, най-вероятно няма да развали това управление, което безспорно носи огромен негатив, особено на ПП.

снимка: Архив

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров пред bTV.

Той даде за пример Реформаторския блок, НФСБ, “Воля”, “Атака”.

Ако трябва да питате някой дали ще оцелее това правителство – питайте Борисов, той води целия процес. Всичко останало са нюанси, детайли, помпане на мускули, обясни зам.-шефът на БСП.

Борисов ще изчака неговите партньори да достигнат електоралното си дъно и тогава ще дръпне шалтера на това управление, убеден е Зафиров.

Той отбеляза, че в сглобката цари пълен хаос. Един министър ходи с охрана, за други пък се спори от кой са назначени, подчерта Зафиров.

Според него регулаторите са ябълката на раздора. По думите му разделянето на министерските кресла също ще създаде проблеми.

Депутатът посочи, че въпреки отвращението в обществото от сглобката това правителство най-вероятно ще оцелее. Той подчерта, че БСП продължава да отстоява позицията си за избори 2 в 1.

Зафиров заяви, че ако се стигне до служебен кабинет, то изгода от това ще имат ГЕРБ.

По думите му участието на ДПС в управлението е очевидно. Те осигуряват комфортно мнозинство. Има и съмнения, че част от министрите са техните, поясни той.

Зафиров определи деветте месеца управление на кабинета Денков като пълна трагедия.

Той подчерта, че нито един от заявените от кабинета приоритети не е изпълнен. В Шенген сме на 3%, няма как да влезем в еврозоната през 2025 г., годишната инфлация е 9,5 процента, а ПВУ не е предоговорен, подчерта социалистът.

Ако сега има служебно правителство, то ще бъде доминирано от ГЕРБ – ако погледнете кръга от тези, от които президентът да избира за служебен премиер по новата конституция, те са доминирани от ГЕРБ, допълни Зафиров.

Нищо смислено не може да се роди в този парламент оттук нататък без участието на ДПС, смята той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts