| | |

НА ЖИВО Шоуто за избора на нов президент на БФС започна!

Общото събрание на клубовете, членуващи в БФС, започна с реч на намиращия се в оставка президент на централата Борислав Михайлов.

Футболната централа предава конгреса директно на собствения си канал в „You Tube. В битката за президентския пост са седем кандидати Димитър Бербатов, Георги Иванов-Гонзо и Михаил Касабов, Георги Градев, Манол Иванов, Георги Захариев и Петьо Костадинов.

Предварително от надпреварата се отказаха Христо Крушарски и Илиян Стоянов – Коловати.

Според програмата на конгреса първо ще се определи комисия, която да впише колко са делегатите по регистрация. След това се избира Комисия по жалбите – ако има такива, в хода на форума. Ще бъде определена и комисия по провеждане на изборите.

Първата точка от дневния ред е отчет за изпълнението на Програма на БФС за развитието на футбола за 2022 и 2023 г. След това следва финансов отчет за същия период. Третата точка е свързана с разглеждане на жалби до Общото събрание.

После ще се гласува оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС, а след това и на членовете Изпълкома, като за всеки ще бъде гласувано поотделно.

Изборът на новия президент на БФС е записан в точка №6. За да бъде избран някой кандидат, той трябва да събере 50%+1 от гласовете на делегатите.

Ако няма избран президент след първия тур, ще последва балотаж между двамата кандидати с най-много гласове.

Последната точка е “Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение “Български футболен съюз”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts