| | | |

Саботьорът Асен Василев се озъби на Манфред Вебер

Финансовият министър в оставка Асен Василев отговори на председателят на Европейската народна партия Манфред Вебер, който по-рано днес защити Мария Габриел и нарече поведението на лидерите на ПП-ДБ “обезпокоително”.

“Господин Манфред Вебер, отговорно ли е да излъжеш българската нация, предлагайки кабинет, в който 11 от 19-те министри се оттеглиха, защото не знаеха, че ще бъдат предложени за такива? Буквално разбраха от телевизиите, че са част от кабинета”, написа Василев в социалната мрежа “Екс”.

В четвъртък лидерът на ЕНП публикува в социалните мрежи изявление, в което казва, че партията твърдо застава зад Мария Габриел и е против неоправданите атаки.

“Обезпокоително е поведението на лидерите на ПП-ДБ. В интерес на всички българи, отговорността и спазването на споразумението трябва да надделеят. Всички проевропейски сили в Европейския съюз и България трябва да подкрепят този призив”, написа Вебер.

Припомняме, че министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви, че Мария Габриел е може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България.

Борисов поиска извинение заради отправените обиди към нея.

В сряда обаче по темата за извинение говори единствено Асен Василев, който каза, че се извинява на Габриел като на жена, но не и като на кандидат за министър-председател, тъй като е направила недопустимото – да занесе на президента папка с имена на министри, които не са били уведомени и не са дали съгласие за участие в този състав на МС.

В четвъртък сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отпусна на ПП още един ден – да помислят как да продължат заедно и да се извинят на Габриел за обвиненията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts