| | | |

Радев: Денков, Петков и Атанасов си затварят очите за Живко Коцев. Престижът на МВР е наранен

С тези укази, които подписах тази сутрин, сложих край на един провален политически експеримент. Българите скоро ще се произнесат. Надявам се най-накрая техният глас да бъде чут. Дотогава България ще се управлява от кабинета на Димитър Главчев.

Това каза президентът Румен Радев на влизане в парламента.

“Преди 10 месеца призовах премиера Денков да не го реализира заради антидемократимните заявки в записа на ПП, въпреки това правителството беше създадено и се провали заради властолюбие и корист”, припомни Радев.

“Пак казвам, от всички правителства, в това нямам участие аз, така че нямам отговорност затова какво ще се случи, надявам се е да е за добро”, продължи президентът.

“Що се отнася до Калин Стоянов, Главчев ще управлява страната и той има пълното право да избира министри, след като е избрал Калин Стоянов – добре. Аз, ако трябваше да избирам и зависеше от мен, нямаше да го сложа в кабинета. А това, което в момента се случва между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е просто безочие”, добави президентът.

“Този служебен кабинет е важно да си свърши работата, а тя е главно организирането на честни избори”, смята още Румен Радев.

Отговорността вече не е моя, тя е на г-н Главчев, каза още държавният глава.

Правителството не свърши нищо за втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост, посочи президентът.

“Настояваха да освободя Петър Тодоров като главен секретар на МВР. Денков, Петков и Атанасов си затварят очите за Живко Коцев. Престижът на ведомството е дълбоко наранен. Връзките на хората от ведомството с контрабандистите са обидни на хората”, каза още Радев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts