| | | |

Бойко: Той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек. Ще подкрепим Гвоздейков да…

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов зааяви пред журналсти в кулоарите на парламента, че те ще подкрепят решението министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите.

“В щаба за изборите мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да го оглави, за да може да се проведат едни честни и демократични избори“, каза Борисов.

Такова решение до момента не е обявявано.

Припомняме, че Георги Гвоздейков бе член на „Продължаваме промяната“ (ПП), но бе обявено, че ще бъде изключен заради оставането му в служебния кабинет на Димитър Главчев.

След въпрос каква е логиката транспортният министър, какъвто е Гвоздейков, да оглави щаба за изборите, Борисов каза:

“Защото е учредител на ПП. Той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек – така всички са спокойни.”

“Това е моето мнение, че така трябва да стане. Това предлагам”, обясни лидерът на ГЕРБ.

След въпрос това означава ли, че има доверие на ПП, той отговори: “Не, имам доверие на хората, които честно и отговорно са си вършили работата.”

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет от “Продължаваме промяната” обявиха, че го изключват от партията.

В четвъртък Министерският съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира с кого биха разговаряли за евентуално съвместно управление след изборите, тъй като по думите “има още 2-3 месеца”.

„Аз мисля, че много хора, които видяха как са се възползвали от властта колегите – не всички, голяма част от тях обаче… това е повлияло.

Аз не се интересувам от другите партии – гледам какво прави ГЕРБ“ – така лидерът Бойко Борисов коментира последните социологически проучвания, които отреждат първото място на партията му при предсрочните парламентарни избори.

Надявам се Спецов, заместникът му и тези, които ще се занимават с приходите от партията на „Промяната“, да дадат всичко от себе си да наваксат изоставанията, които са факт. В това отношение ще имат пълната ни подкрепа да го направят.

Живко Коцев и скандалите

„Вчера ми зададохте въпрос „Кой осем месеца е правил чадър?“… от опита си на главен секретар ще кажа, че обменът идва при главния секретар и се разпределя съответно по службите, които да го работят и се уведомява прокуратурата.

Отговорих ли на този въпрос?

Този сигнал не отива при портиера, отиват при най-висшето ръководно професионално място“ – така Борисов коментира случващото се с главсека на МВР Живко Коцев и неспиращите скандали около него.

Той коментира и назначение на Георги Димов, който е кадър на Асен Василев, за шеф на Агенция „Митници“:

„Аз не го познавам, но е бил заместник на Спецов. Заради това казах, че екипът на Спецов трябва да събере приходите и в Митниците и в данъчните“.

Паскал

„Аз не познавам Паскал. Преди 20 години докато ние бяхме… той се криеше в чужбина“ – заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос дали познава Паскал, чието име изплува около скандалите с Коцев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts