| | | |

Служебният премиер Главчев попари Радев със светкавичен отговор

Служебният премиер Димитър Главчев отвърна на острото изявление на президента Румен Радев, който стана ясно, че засега няма да подпише указ за смяната на министри и го разкритикува, че изпълнява нарежданията на партийния си началник.

Призовавам президентът Румен Радев да изпълни задълженията си по Конституция.

Така служебният премиер Димитър Главчев коментира поисканите от него промени в състава на кабинета и реакцията на държавния глава.

„Ще кажа това, което казах, когато приех мандата – ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите предложения за издаване на указ, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да изпълни задълженията си по Конституция”, настоя той.

Радев заяви, че ще извика Главчев в петък, за да обсъдят казуса с рокадите в правителството. Президентът ясно даде да се разбере, че не приема предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов, който е сочен за близък до него.

“В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи Радев пред журналисти в сряда.

Президентът каза, че няма да се бърка в състава на служебния кабинет, но ще настоява и премиерът да си спази обещанието, че ще предложи кабинет равноотдалечен от всички партии.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БНТ

Similar Posts