| | | |

Йотова: ЦИК носи пълна отговорност за действията си

ЦИК носи пълната отговорност за действията си.

Това заяви в Пловдив вицепрезидентът на страната Илияна Йотова.

Коментарът й бе по повод решението на Централната избирателна комисия за вписване в обща графа на преброените хартиени бюлетини и тези от машините на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Йотова добави, че сред много хора има опасения за обезмисляне на машинния вот и купуване на гласове на предстоящия вот.

Тя призова българите да гласуват, за да може след изборите да бъде съставено стабилно правителство и да бъде преодоляна политическата криза, която продължава вече 22 месеца.

“Нека бъдем оптимисти. В лицето на МВР виждам гарант изборите да минат както трябва и вотът да бъде отчетен правилно. Тези избори са много важни, България е в политическа криза повече от 22 месеца, препоръчвам на българските граждани добре да помисли и да гласува”, добави Йотова.

Тя гостува на представянето на новата магистърска програма „Технология на виното и напитките на винена основа“ на Университета по хранителни технологии, който се провежда в панаира.

Обучението по нея ще се извършва под егидата на Международната организация по лозата и виното OIV, в консорциум с Аграрния и Медицинския университети в Пловдив.

Гости на церемонията са бившият президент на България Георги Първанов, областният управител Ангел Стоев, шефът на панаира Георги Гергов, политици, бизнесмени и експерти.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts