| | | |

Петков: Заминаваме с делегацията за Киев в сряда, ще носим каски и бронежилетки

За Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война.“, обяви премиерът Кирил Петков пред БТВ.

„Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата Киев“, допълни той.

Петков заяви, че страната ни ще предостави каските и жилетките, които сме обещали на Украйна, а самата визита на представители на управляващата коалиция нарече „символика“.

„Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика.“, обясни той.

„Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по „Фейсбук“, а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях.“, допълни Петков.

„Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно“, каза още Петков.

По думите му не на последно място целта е да се излезе с едно общо съобщение на коалицията.

По-рано премиерът Петков честити Великден с пост в социалните мрежи.

„Скъпи българи, Христос воскресе! Днес, на най-светлия християнски празник, вярата е по-силна от всякога. А в сърцата тупти надеждата за по-добро бъдеще. Наричат днешния ден – празника на празниците. Защото отбелязваме радостната вест за Христовото Възкресение, но и защото то ни приканва да бъдем още по-съпричастни, още по-добри, да си прощаваме и да си помагаме в името на общото ни благополучие. Аз вярвам, че заедно, обединени, решителни и отговорни ще вземем разумните решения, за да живеем в мир и просперитет. Скъпи българи, По случай празника желая на всеки един от Вас здраве, светлина в домовете и сили, за да вървим успешно по верния път на промяната за по-добър живот в нашата Родина! Христос воскресе!“, съобщението беше публикувано във Фейсбук профила на Министерски съвет.

btv.bg

снимка Архив

Similar Posts