| | | | |

Топкриминалистът Ботев посочи скандален сценарий, с който Семерджиев отървава зандана

Недопустимо е това да стои там при един такъв тежък случай, защото тепърва ще има автотехнически експертизи и ред други процесуални неща. Кой може да гарантира, че няма да има достъп до него, въпреки че е пред сградата на СДВР.

Това заяви в ефира на Нова тв криминалистът и бивш директор на отдел „Убийства“ Ботьо Ботев във връзка с информацията, че возилото на Георги Семерджиев е на публично достъпно място.

По думите му трябва автомобилът да бъде преместен на друго място.

„Аз отдавам оставянето на колата отвън на шока. Самият случай е изключително тежък и фрапантен, знаков за тази ситуация“, каза той.

„Редно би било автомобилът да бъде на място на следствената служба и да бъде обезпечен, с оглед на извършването на действията, които трябва да се направят. Това иначе може да се използва от адвокатите, за да бъде оневинен“, каза той.

Все пак по думите му Семерджиев трудно би се измъкнал, дори и при наличието на перфектна адвокатска защита.

„Това е фрапантна ситуация. Това нещо без подплата, помощ, затаяване на някои неща от съответните служби, не може да стане. Той е бил прикриван“, категоричен бе криминалистът.

По думите му най-вероятно е имало чадър над Семерджиев.

„Има безхаберие и безнаказаност в България. Няма никакъв контрол на службите, които трябва да си вършат работата“, констатира Ботев.

Според него службите са подчинени на мутрите.

„Каква е ролята на тази девойка – полицайката. Още преди да се даде гласност на случая, стана ясно, че в колата е имало жена. Ако е полицайката, както към момента има данни, значи тя е извършила престъпление и прикрива такова. Никъде не се потвърждава тя ли е била и какво е правила в колата“, каза той.

„На мен ми е обидно, като гледам, че една такава девойка, може да бъде служител на МВР. Тук се поставя въпросът – защо никой не е прозрял нещата за нея“, запита Ботев.

Ботев призна, че се навършват 4 години, откакто синът му е загинал при почти същата ситуация, като тази със Семерджиев.

„Инцидентът бе случаен. Случайно ли е обаче човек, с подобен профил на Семерджиев, който е минавал през службите, покриван е, извършва престъпление, след това влиза в болница и става невменяем. Така стана със сина ми и може да стане и тук така“, каза той.

Ботев призна, че човекът, който е убил синът му, не е известен, но баща му не е кой да е.

„Тези дела се проточват много, прилагат се различни хватки от адвокати и обвиняемите. Така случаят се отдалечава от събитията. 4-5-6 години обаче са прекалено много. Защо се протакат делата“, запита той.

снимка Архив

Similar Posts