| | | | |

Крайно време е една дерибейщина да приключи. Незаконно притискане на хора по време на изборите и нахлуване в домовете им

Следствено дело е образувано за престъпление по служба срещу шефа на РУ Стамболийски Ангел Керпиев.

За това съобщават от община Стамболийски след като са получили официален отговор от МВР – Дирекция Координация и информационно-аналитична дейност относно сигнала на зам.-кмета Теодора Денева за евентуално извършено престъпление от Керпиев.

Както съобщихме, сигналът, подаден през февруари т.г., касае отпуснати с решение на местния Общински съвет на няколко транша близо 9 хил. лв. за гориво на предоставения също с решение на ОбС общински автомобил за нуждите на РУ – Стамболийски.

Според него, до момента Керпиев не е дал отчети за изразходваното гориво. Вместо това в общината са постъпили сигнали за евентуални злоупотреби от страна на полицай №1 в Стамболийски.

Проверката към момента е приключила, а установените факти са предадени на наблюдаващия прокурор.

С негово постановление една част от материалите са насочени към Специализирана прокуратура, а по друга е образувано следствено дело, се казва с отговора от МВР на сигнала от зам.-кмета на Стамболийски.

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев заяви, че още днес ще поиска отстраняването на шефа на РУ Стамболийски до приключването на досъдебното производство срещу Керпиев.

снимка Архив

Още днес ще поискам от наблюдаващия прокурор отстраняването от длъжност на Ангел Керпиев с цел да не може да влияе на досъдебното производство, каза той пред Plovdiv-online.

Ето и коментар от Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски по темата:

„Крайно време е една дерибейщина да приключи. Незаконно притискане на хора по време на изборите и нахлуване в домовете им! Злоупотреба с общински средства за гориво, побоища над хора, продажба и търговия с автомобили, строителство на вила 180 кв м за една година, отдаването и под наем, попълване на пътни книжки на автомобили на МВР за разход на гориво от лица, които в същия ден не са били на работа, затаяване на договори и тяхното прикриване пред ОДМВР Пловдив!

Сигнали за притискане на транспортни фирми, сигнали за нерегламентирани контакти с ромски барони, и още и още.

Керпиев има три възможности. Да бъде отстранен, да напусне системата сам, или да го свалим с протести! Не искам да се стига до третото, но започвам подготовка за ежедневни протести до неговото уволнение!

Керпиев – вън от системата, за да могат полицаите от РУ Стамболийски да си върнат достойното място което заемат в нашето общество!“.

Similar Posts