| | | |

“Брикел” с тежки думи към Кирил Петков и Борислав Сандов

Липсват констатации за “умопомрачаващи” нарушения в ТЕЦ “Брикел”, съобщиха от дружеството в своя позиция след изявлението на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

“Досега “Брикел” няма наложен официален протокол от РИОСВ Стара Загора и Хасково за осъществената проверка преди седмица. Няма официален протокол от Изпълнителна агенция по околна среда за осъществената проверка. Няма официален протокол от Национален център за опазване на общественото здраве и служба Пожарна безопасност и защита на населението за осъществената проверка”, твърдят от там.

В писмото се посочва, че не са констатирани пропуски, които могат да доведат до затваряне на дружеството.

“Така наложената принудителна административна мярка на “Брикел” е поредният акт, показващ единствено желанието на вече бившето правителство да остави след себе си държавата в пълен хаос и да доведе енергетиката до колапс”, допълват от предприятието.

“Поради този факт оповестяваме истината, защото не смятаме за нормално в една правова държава да се прави предизборен пиар на гърба на частни дружества, които не само са гарант за българската енергийна сигурност, а и от които пряко зависят 1300 работни места”, допълват от “Брикел”.

От ръководството на дружеството заявяват, че министър Борислав Сандов лъже публично.

“Днес искаме да разберем защо Министърът в оставка Борислав Сандов пропуска да каже, че:

До сега Брикел осигурява обогатено енергийно гориво, гарантиращо отоплението на няколко големи български градове. Тези градове осигуряват топлоснабдяване за стотици хиляди български домакинства, които са избрали най-евтиният наличен в България метод за отопление.

До сега Брикел подсигурява повече от 6 000 работни места в 5 български области.

До сега Брикел успешно реализира проект за използване на биомаса като гориво, което е доказан 100% екологичен източник на енергия. В момента разработваме планове за нови инвестиции на стойност милиони лева, които да се вложат в проекти за декарбонизация.

Ние категорично заявяваме следното:

Предприетите действия от Министъра в оставка Сандов в последния ден от неговото пребиваване като ръководител на МОСВ, е акт на безумна безотговорност. Правителството, от което е част Министърът в оставка Сандов, оставя тежко наследство на служебния кабинет”.

В заключение от “Брикел” настояват бъдещата изпълнителна власт да взима прецизно и след експертен анализ решения, когато са свързани със съдбата на хиляди граждани, в очертаващата се тежка зима.

Последвайте ни вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts