| | | |

Много ниско паднаха родните псевдодемократи – Атанас Чобанов, Гошо Тъпото от Боец и Иво Мирчев от ДБ

Много ниско паднаха родните псевдодемократи.

Атанас Чобанов, Гошо Тъпото от Боец и Иво Мирчев от ДБ от три дни се мъчат да пробутат в мейнстрийма как видите ли американски конгресмен написал „кърваво писмо“, в което поискал санкции за българския главен прокурор.

Според Чобанов това била позиция на „високата порта“, „САЩ“, „нашите съюзници“, „влиятелен конгресмен“ и т.н.

Квиченето на собственика на рекетьорския парцал „Бърд“ обаче видимо остана без сериозно отразяване, което направо вбеси поръчителите на поредния компромат против Гешев.

Толкова усилия да се убеди един американски политик да преповтори опорките на олигархичното задкулисие у нас, а дори Кирил Петков и Христо Иванов се правели на „умрели лисици“ според Чобанов.

Ех, Чобанов, ех голям „разследващ журналисте“. Ами да беше видял първо що за птица е тази „висока порта“ US конгресмен, а пък после да се чудиш защо никой не го отразява и защо никой не ти се връзва на глупостите да го представиш за „САЩ“.

Не че им пречи на Кирил Петков и Христо Иванов да запеят в този хор, но все пак хората са политици и имат някаква хигиена, а и пиари, които вече със сигурност са ги посъветвали да не се набъркват в конкретния мач на Цветан Василев и Иво Прокопиев, защото щетите за тях ще са по-големи от ползите.

Как да обяснят лидерите на ДБ и ПП например, че подкрепят и мултиплицират лъжите на конгресмен, според който Украйна е корумпирана държава в която има нацисти – полкът „Азов“ и инвазията на Путин била предизвикана и от действията на тези нацисти от 2014г. насам!?

Което преповтаря кремълската фалшива опорка защо Русия нападна мирна Украйна.

Според Дейвидсън полкът „Азов“ бил неонацистки и е една от причините Путин да нахлуе в Украйна. Пост в Туитър и негов цитат от изданието NewsNation.

Заради това Украйна не била в НАТО и ЕС, продължава американският политик.

Нещо повече, Дейвидсън изрично се противопостави на изслушването на Зеленски в Капитолия, бойкотира речта му пред Конгреса и остана седнал, докато останалите над 400 негови членове го аплодираха на крака.

Същият Дейвидсън гласува против помощта за Украйна, поиска главен инспектор да разследва къде са отишли милиардите, които САЩ наляха в Украйна и на въпроса дали ще подкрепи ново финансиране, отговори с краткото: „Няма начин“.

Нещо повече, Кремъл не пропусна да санкционира всички US конгресмени, без няколко.

Има ли смисъл да отгатваме, че и Дейвидсън беше между несанкционираните от Русия? Плува ли корабче?

Чобанов, сега разбра ли защо Кирил Петков и Христо Иванов мълчат?

Или да ти се вържат на идиотщините и да подкрепят фалшивите опорки на „момчето на Путин“, както е известен Дейвидсън зад Океана?

А самият факт, че в прословутото писмо на този политик се цитира като „източник“ един изцяло проруски сайт в България, говори сам по себе си.

Не бива да се забравя и фактът, че Гешев разкри и изгони десетки руски шпиони от България – нещо безпрецедентно и със сигурност високо оценено от САЩ. Така че сега е съвсем нормално да бъде оплют от хората на Путин, пък били те и с американска окраска.

Остава ни да броим кой в България мултиплицира въпросното „писмо“, за да лъсне и логичния извод кой е „руска подлога“.

Дотук са изданията на олигарха Прокопиев от кръга „Капитал“ – „Дневник“, „Медиапул“, „Клуб Зет“ и „Свободна Европа“, както и присъдружните сайтове на укриващият с помощта на Кремъл вече осма година в Сърбия Цветан Василев от сорта на „Фрог нюз“ на агента от ДС Огнян Стефанов.

От политиците са Иво Мирчев – синът на партийния секретар на БКП от Община Крушари и Иван Христанов от ПП, пръв приятел с рекетьорите от „Биволъ“.

И разбира се самият Атанас Чобанов. Който навръх Коледа, вместо да стои на трапезата, е принуден да съчинява постове във фейсбук.

Мъка, Чобанов, мъка… Всъщност, вземи да напишеш едно разследване за Дейвидсън – „момчето на Путин“ в Конгреса и защо това „момче“ не харесва полка „Азов“ и Зеленски.

Нали си голям „демократ“ и противник на войната в Украйна. Или?

Източник: Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts